Sbohem od rodiny, přátel i města Šlapanice. Místní na Popelku vzpomínají rádi, krásně se smála

3. července 2021·Celebrity·Barbora Turková

Libuše Šafránková zemřela 9. června ve věku 68 let (Foto: ČTK)

Poslední rozloučení s Libuší Šafránkovou se konalo v pátek 2. července v kostele Nanebevzetí Panny Marie ve Šlapanicích, kde herečka strávila dětství a školní léta. Zemřela 9. června, dva dny po svých narozeninách.

Ke šlapanickému kostelu měla filmová Popelka vztah odmalička. Jako malá holčička v něm zpívala a chodívala také za milovaným tatínkem, který byl varhaníkem a učitelem hudby. Když v kostele hrál, sedávala s ním ve svém koutku u varhan. Do rodné vísky se celý život ráda vracela.

A rádi ji měli i její přátelé, kteří na ni během zádušní mše zavzpomínali. I je její náhlý skon hluboce zasáhl. Pamatovat si ji budou jako skvělou kamarádku, která se ráda a krásně smála a svým kouzelným úsměvem, vstřícností a vřelostí a také humorem si dokázala všechny získat. Místní na herečku s láskou a úctou vzpomínají.

Hosté se začali scházet už před 17. hodinou, mezi prvnímu dorazila sestra Miroslava Šafránková, rozloučit se přišel i Bolek Polívka s manželkou. Před 18. hodinou dorazil syn Josef ml. a Josef Abrhám. Kostel byl zaplněný květinami, věnci od syna Josefa a s manželkou, vnoučátek, ale také od spolužáků či od města Šlapanice. Po smuteční mši se hosté průvodem přesunuli na místní hřbitov, kde byly hereččiny ostatky uloženy.

Celebrity - další články

Doporučujeme