Shannen Doherty ukázala fotky, ze kterých se tají dech. Pláče na nich a zbavuje se zbytků svých vlasů

13. října 2021·Celebrity·Barbora Turková

Shannen Doherty (Zdroj: ČTK)

Shannen Doherty se nebojí na svých sociálních sítích ukázat krutou realitu. Herečka prochází rakovinou prsu ve čtvrtém stádiu. Nyní se na instagramu rozepsala o velmi smutném tématu - o ztrátě vlasů během chemoterapie.

Shannen Doherty se do srdcí televizních diváků zapsala jako Brenda z Beverly Hills 90210 či jako čarodějka Prue v seriálu Čarodějky. Rozhodně ale nepatřila mezi nejoblíbenější kolegyně, protože měla problém s dochvilností a často chodila pozdě.

Od roku 2015 se potýkala s rakovinou, která v roce 2017 ustoupila. Přestože podstoupila mastektomii, chemoterapii i radiační léčbu, nemoc se v loňském roce vrátila a bohužel se s ní už nedá nic dělat. Od té doby se tmavovlasá kráska snaží žít naplno a vzdor nepříznivé diagnóze jí energie nechybí. Měsíc říjen je na celém světě měsícem prevence rakoviny prsu a podpory pacientů s touto diagnózou. Herečka proto sdílí zásadní fotografie, které ji často zachycují ve velmi těžkých chvílích.

View this post on Instagram

A post shared by ShannenDoherty (@theshando)

Ukázala třeba fotografie, na kterých je zachyceno, jak jí bylo, když přišla o vlasy, což je pro každou ženu velmi traumatizujícím zážitkem. Ne nadarmo se říká, že vlasy jsou korunou ženské krásy. “Když jsem zahájila chemoterapii, používala jsem takzvanou chladící čepici v naději, že si zachráním vlasy. I když to u mnoha lidí funguje a je to úžasné, u mě to nefungovalo. Když jsem si je myla, vypadávaly mi v chomáčích. Dělaly se mi lysinky a zakrývat je bylo čím dál tím těžší,” svěřila se herečka.

Pyšnila se nádhernými hustými tmavými vlasy, ale nakonec se odhodlala k radikálnímu řešení – ostříhat si to, co jí po léčbě zbylo. “Byla to bitva sama o sobě. Milovala jsem své vlasy. Do určité míry mě definovaly a poskytovaly mi svým způsobem ochranu,“ přiznala s odstupem času herečka. Fotky, které sdílela, a na kterých pláče, pro ni musely být velkým vystoupením z komfortní zóny.  Je na nich se svou maminkou Rosou Elizabeth, která je pro svou dceru velkou oporou, stejně jako její manžel.

Celebrity - další články

Doporučujeme