Slzy v přímém přenosu! Během rozhovoru se rozplakala Ewa Farna, řešilo se téma potratů

21. března 2023·Celebrity·Redakce

Ewa Farna (Zdroj: Profimedia)

Ewa Farna není jen skvělou zpěvačkou, ale především dvojnásobnou maminkou. Proto je pro ni jakékoliv maminkovské téma velmi důležité a prožívá ho. To ostatně ukázala i během rozhovoru v pořadu Interview ČT24, kde se rozplakala v přímém přenosu.

Ewa Farna je velkou bojovnicí za ženská práva a velmi otevřeně mluví o spokojenosti s vlastním tělem či o mateřských tématech. Proto je jasné, že když v pořadu Interview ČT24 začala mluvit o potratech v sousedním Polsku, bylo to pro ni velmi náročné téma.

View this post on Instagram

A post shared by Ewa Farna (@ewa_farna93)

Zpěvačka s polskými kořeny Ewa Farna vypadá jako silná žena, kterou jen tak něco nerozhází. V pořadu Interview ČT24 se ale skoro zhroutila a málem nedokázala zastavit slzy. Došlo totiž na téma zákazu potratů v Polsku, což je její druhá domovina. „Je dobře, že Polky a Poláci vycházejí do ulic, protože si myslím, že není v pořádku nesmět rozhodovat o svém těle. Věřím v Boha, a proto bych já nešla na potrat, ale neznamená to, že ti to budu zakazovat. Víra má ovlivňovat naše rozhodnutí, a ne to, že to zakážu někomu jinému, kdo nevěří v Boha, anebo věří, ale přesto se může rozhodnout po svém,“ odpověděla zpěvačka ještě klidně.

Nicméně to byl jen začátek. Ewa v tématu pokračovala a hlas se jí pod návalem emocí začal lámat. „Byl v Polsku případ mamky, která byla v pátém měsíci těhotenství, měla doma už dceru, dostali informaci, že plod se nevyvíjí, že to nepřežije a že není cesta. Musela jít na potrat. Ale ten se neprovedl, protože to dítě oficiálně nezemřelo, jen se přestalo vyvíjet. Tak se čekalo, až zemře, jenže zemřela ta paní – na sepsi. Nechala po sobě úplně zbytečně doma ve 33 letech rodinu a druhé malé miminko. A takových případů je víc… Nemůžu o tom ani mluvit,” řekla Ewa, která pak dodala, že se musí napít.

To už ale česko-polská hvězda nevydržela a plakala v přímém přenosu. Dodala, že v Polsku se nemůže nikdo cítit bezpečně, protože vás vláda neochrání. „Čekají, až to miminko, které bohužel stejně nezachrání, zabije i vás. To je přece chorý.” Dodala, že když byla podruhé těhotná, do své domoviny se bála jezdit pracovat a prosila bratra, aby s ní jezdil do Varšavy. „Kdyby se cokoli stalo, nedej bože, ať mě naloží do auta a fičí do Čech, abych se nedostala do polské nemocnice, kde by se mě týkala tahle jiná pravidla,” uzavřela Ewa velmi smutné téma, které se zřejmě velmi řeší a není jí jedno.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme