Smůla pro české tenistky! Místo trénování na Australian Open tvrdnou Strýcová, Siniaková i Krejčíková v karanténě

20. ledna 2021·Celebrity·Barbora Pisingerová

Barbora Strýcová kvůli karanténě nemůže trénovat. Foto: Instagram / barborastrycova

Už 8. února začíná jeden ze čtyř tenisových turnajů nejvyšší kategorie. Stejně jako tolik dalších akcí ale bohužel ani Australian Open neunikl potížím spojeným se světovou pandemií nemoci covid-19. Nepříjemné je to hlavně pro české tenistky. Barbora Strýcová, Kateřina Siniaková i Barbora Krejčíková totiž namísto trénování poslední dny před turnajem tráví v přísné karanténě. 

Aby se letošní turnaj Australian Open mohl vůbec uskutečnit, vyslali organizátoři do celého světa na dvě desítky letadel pro hráče i jejich doprovod. Na třech letech se ovšem objevil pasažér s pozitivním testem na nemoc covid-19 a celkem 72 tenistů a tenistek tak uvízlo v drsné karanténě, která jim po dva týdny neumožňuje opustit jejich hotelový pokoj.

A právě tento osud postihl jak Barboru Strýcovou (34), Kateřinu Siniakovou (24) i Barboru Krejčíkovou (25), tak podle informací serveru iSport.cz i úspěšného kvalifikanta Tomáše Macháče (20). Naopak Karolína Plíšková (28) a Petra Kvitová (30) mohou nadále trénovat jako normálně.

Kanaďan Bruneau měl pozitivní test

Trojice českých tenistek seděla shodou okolností v letadle na lince Abú Zabí – Melbourne spolu s koučem Biancy Andreescu (20) Sylvainem Bruneauem (56). Ačkoli neměl žádné příznaky a cítil se dobře, po příletu do Austrálie měl pozitivní test.

Všichni jeho spolucestující tak putovali do nekompromisní karantény. “Seděl v autobuse na sedačce za mnou asi dvě hodiny, co jsme jeli z letiště na hotel,” uvedla Strýcová pro iSport.cz.

Karanténa sice není nic příjemného, české sportovkyně ale na duchu neklesají a snaží se udržet v kondici alespoň cvičením uvnitř hotelového pokoje.

Celebrity - další články

Doporučujeme