Smutná zpráva. Zemřela zpěvačka Věra Špinarová, bylo jí 65 let

27. března 2017·Celebrity·Redakce

Zdroj: ČTK

Ve věku 65 let zemřela v neděli v pražské motolské nemocnici zpěvačka Věra Špinarová. ČTK to oznámil její syn a producent Adam Pavlík. Ve středu zkolabovala při koncertu v Čáslavi, měla zástavu srdce.

“Termín posledního rozloučení, které bude v Ostravě, bude upřesněn a zveřejněn,” uvedl Pavlík.

Zpěvačka zkolabovala při koncertu v rámci společného turné s Heidi Janků. Obě zpěvačky spolu dobře vycházely, přestože bývalý manžel Špinarové je už mnoho let manželem Janků. Špinarovou doprovázela skupina Adama Pavlíka.

Nevolno se Špinarové udělalo už po druhé písni. Díky přítomnosti lékařky v sále a rychlému zásahu záchranářů jí byla okamžitě poskytnuta první pomoc a ve vážném stavu byla převezena letecky do motolské nemocnice.

Majitelka nenapodobitelného sytého hlasu, která loni 23. prosince oslavila pětašedesátiny, patřila ke stálicím tuzemské populární hudby. Proslavily ji písně jako Meteor lásky, Bílá jawa 250, Raketou na Mars, Měj mě rád nebo Jednoho dne se vrátíš. Mezi špičku domácí populární scény katapultovala nahrávka Music box z roku 1969, o tři roky později vydala své první album Andromeda. Poté vystupovala se skupinami Speciál a Notabene. Celkem vydala 13 desek.

U příležitosti jejích 65. narozenin na konci loňského roku vyšla kompilace s názvem Zóna lásky. Uzavírá ji titulkové melodie Ennia Morriconeho z filmu Tenkrát na západě, kterou textař Zbyšek Malý nazval Jednoho dnes se vrátíš. “Herec Jiří Sovák mi před mnoha léty řekl: ́Kdyby měl každý zpěvák v repertoáru jednu jedinou píseň, u které by už při vyslovení jejího názvu bylo všem jasné, kdo ji zpívá, mohl by být šťastný. A vám se to podařilo. Když se řekne Jednoho dne se vrátíš, každý ví, že je to Špinarka,” řekla tehdy ČTK zpěvačka.

Celebrity - další články

Doporučujeme