Tajemství kabelky královny Alžběty II. Co v ní nesmí chybět a proč u sebe nemá mobilní telefon?

10. května 2021·Celebrity·Redakce

Zesnulá královna Alžběta II. a bývalý premiér Boris Johnson. (Foto: ČTK)

Život královské rodiny určuje často protokol a tradice. Spíše než módní trendy tak její členové raději následují léty prověřený styl. Toho je důkazem i královna Alžběta II., která nikdy nedá z ruky svou ikonickou kabelku značky Launer.

Kabelka Launer je vedle bot na blokovém podpatku značky Anello and Davide nedílnou součástí šatníku britské královny Alžběty II. První dostala v 50. letech od své matky a v roce 1968 se značka stala oficiálním dodavatelem královského dvora. Ročně se této prestižní kabelky vyrobí jen 150 kusů a hned pět putovalo rovnou ke královně, která má doma až 200 kousků.

Je všeobecně známo, že prostřednictvím tohoto doplňku vysílá královna směrem ke svým zaměstnancům různé signály. Pokud například položila kabelku během večeře na stůl, znamenalo to, že událost měla být do pěti minut ukončena. Pokud ji odloží na zem, znamená to, že konverzace vázne. Královna nejraději používá kabelku ve verzi Royal s prodlouženým uchem, která je uzpůsobena k potřesení ruky.

View this post on Instagram

A post shared by Duke and Duchess of Cornwall and Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Asi nikoho nepřekvapí, že nepořádek jako mince, kapesníčky nebo žvýkačky byste v kabelce Alžběty II. nenašli. V jejích útrobách je vždy zrcátko, rtěnka či úhledně složená bankovka ve výši pěti nebo deseti liber, kterou pravidelně, každou neděli věnuje na sbírku v kostele. Bedell Smith, která píše pro The Lady, prozradila, že v kabelce má také brýle na čtení, pastilky s mátou nebo plnící pero. “Na konci oběda nebo večeře si vždy otevře kabelku a vytáhne z ní zrcátko a rtěnku, kterou si přetře ústa,” uvedla pro Telegraph.

Některé zdroje tvrdí, že královnina kabelka obsahuje i mobilní telefon, který prý slouží pro komunikaci s vnoučaty. Více pravděpodobné je ale to, že mobil má u sebe jedna z asistentek, která také disponuje náhradními rukavicemi, šitíčkem či vlhčenými levandulovými ubrousky. Kromě praktických věcí má u sebe královna i talismany od svých vnoučat či rodinné fotografie. Říká se, že obsah kabelky toho o ženě mnoho vypovídá. Kabelka Alžběty II. ji vykresluje skvěle. Je elegantní, diskrétní a obsahuje jen praktické věci, které odkazují na rodinné tradice a věci, které jsou jejímu srdci blízké.

View this post on Instagram

A post shared by The Royal Family (@theroyalfamily)

Celebrity - další články

Doporučujeme