Tamara Klusová a Lilia Khousnoutdinová spojily síly proti porodnicím: Představily »porodní betlém«

12. září 2019·Celebrity·Barbora Pisingerová

Foto: Instagram / tamara_klusova

Tamara Klusová (35) a Lilia Khousnoutdinová (31) spojily síly a rozhodly se společně s podílet na novém projektu s názvem Ať žijí. Iniciativa má za cíl vytvořit školící centrum pro porodní asistentky, které budou následně pracovat v porodních centrech a domech. Tamara Klusová pro iniciativu vytvořila speciální video, které mělo podle jejích slov znázorňovat "porodní betlém".

Tamara Klusová a Lilia Khousnoutdinová nejsou jen partnerkami dvou slavných mužů, ale i slavnými ambasadorkami mateřství a ženství. Obě jsou velkými obdivovatelkami přirozenosti a stejně přistupují i k rození a výchově dětí. A právě proto je obě silně oslovil nový projekt, který se týká alternativních porodů.

View this post on Instagram

Když za mnou @khousnoutdinova a @atziji přišli s prosbou, zda bych nevymyslela video pro jejich iniciativu Ať žijí, která má za cíl vytvořit školicí centrum pro porodni asistentky, které budou pracovat v porodnich centrech a domu (který tady opravdu vzniká ?huraaa) , ani na moment jsem neváhala. Chtějí přivézt ty nejlepší porodni asistentky ze zahraničí aby předaly své know-how našim porodním asistentkam, které je zase předají dál… Když jsem se zamýšlela, jak to video uchopit, zrodil se v mé hlavě obraz, který jsem okamžitě pojmenovala PORODNÍ BETLÉM… Chtěla jsem, aby v tom příběhu bylo otevřeno do všech stran a přitom bylo jasné, že u porodu jde především o děťátko a maminku… né o ega… A to se, troufám si říct, povedlo. Každý z porodního týmu je potřeba…. Každý porod je však jedinečný a vyžaduje různorodou péči…. Hlavními pilíři by však vždy měli být respekt a bezpečí ?? Děkuju mému kamarádovi @boodya a celému jeho týmu za to, že celou mou představu zhmotnili. Děkuju @atziji za to, co všechno dělají a že se postarali o reálné porodni asistentky a lékaře, kteří v klipu hrají. Děkuju všem skutečným lidem, kteří v klipu hrají a zároveň nehrají ?? Děkuju @biorganica_cz za makeup všech ,,herců” A v neposlední řadě DĚKUJU VÁM VŠEM, kdo do kampaně přispějete a pomůžete tak ozdravit celý ten veledůležitý proces příchodu našich dětí na svět…. Aneb AŤ ŽIJÍ a ženy mají možnost zvolit i střední cestu mezi porody doma a porody v porodnicích…. Jsme SPOLU ?

A post shared by Tamitadyje (@tamara_klusova) on

Jako první Klusovou zkontaktovala partnerka českého miliardáře a matematika Karla Janečka (46). “Když za mnou Lilia Khousnoutdinová a Ať žijí přišli s prosbou, zda bych nevymyslela video pro jejich iniciativu, která má za cíl vytvořit školicí centrum pro porodní asistentky, které budou pracovat v porodních centrech a domu (který tady opravdu vzniká, huraaa), ani na moment jsem neváhala,” napsala v úterý manželka písničkáře Tomáše Kluse (33) na svůj Instagram.

“Chtějí přivézt ty nejlepší porodní asistentky ze zahraničí, aby předaly své know-how našim porodním asistentkám, které je zase předají dál,” popsala cíle iniciativy. “Když jsem se zamýšlela, jak to video uchopit, zrodil se v mé hlavě obraz, který jsem okamžitě pojmenovala PORODNÍ BETLÉM,” pokračovala Klusová.

“Chtěla jsem, aby v tom příběhu bylo otevřeno do všech stran a přitom bylo jasné, že u porodu jde především o děťátko a maminku, ne o ega… A to se, troufám si říct, povedlo,” svěřila se Klusová a pokračovala: “Každý z porodního týmu je potřeba. Každý porod je však jedinečný a vyžaduje různorodou péči. Hlavními pilíři by však vždy měli být respekt a bezpečí.”

View this post on Instagram

Žádné porodní centrum nemůže fungovat bez kvalifikovaných porodních asistentek, které jsou specificky připravené na práci v porodních centrech. Podpořte jejich vzdělávání. Ať žijí – porodní domy a centra. #atziji #atziji! #porod #porodnicentrum #tamaraklusova #liliakhousnoutdinova #porodniasistentka #prijemnyprozitek #bezpecnapece #certifikovanaasistentka #rodinnypristup

A post shared by Atziji (@atziji) on

Hlavní myšlenkou nové iniciativy je dát českým ženám možnost střední cesty mezi porodem v nemocnici a porodem doma. Na sociální síti již nápad vyvolal řadu pochvalných reakcí.

Celebrity - další články

Doporučujeme