Tamara Klusová chtěla pomoct sestřičkám. Tahle kampaň nás uráží, postěžovaly si

10. dubna 2020·Celebrity·Barbora Pisingerová

Zdroj: Instagram /tamitadyje

Zdravotnický personál to v současnosti nemá vůbec lehké. Tamara Klusová (32) se proto rozhodla zapojit do charitativního projektu České asociace sester, který měl sestřičkám alespoň trochu finančně pomoci. Ty ale spisovatelku zpražily kritikou. ČAS se prý snaží jen zviditelnit.

Asi všichni si nyní uvědomujeme, jak je pro naši společnost zdravotnický personál důležitý. Myslí si to i spisovatelka a zpěvačka Tamara Klusová. Manželka písničkáře Tomáše Kluse (33) se proto zapojila do projektu, jehož cílem bylo sestřičky finančně podpořit.

“Tahle doba je kouzelná v jedné úžasné věci – držíme pospolu…. Doufám, že až všechna ta opatření přestanou mít moc, my tuhle moc neztratíme. Protože to je naše největší síla,” uvedla Klusová na sociálních sítích a vyzvala své sledující ke koupi sportovního oblečení konkrétní značky.

“100% z prodejní částky poputuje na transparentní účet a následně přímo na podporu našich zdravotních sestřiček, a to skrz organizaci ČAS – Česká asociace sester. Peníze, které vyberou, určitě udělají radost, ale ještě mnohem důležitější než vybraná finanční částka je snaha zvýšit obecné povědomí o tom, co pro naší společnost v těchto dnech a týdnech zdravotní sestry dělají, a alespoň na dálku je tak podpořit,” pokračovala.

View this post on Instagram

✨Tahle doba je kouzelná v jedné uzasne věci – držíme pospolu…. Doufám, že až všechna ta opatření přestanou mít moc, my tuhle moc neztratime. Protože to je naše nejvetsi síla.✨ Firma Roxy, která to v téhle době nemá lehké jako všechny firmy na téhle planetě, se ale rozhodla pomáhat – a to lidem v prvních liniích. Koncept #ROXYsupportsHEROES je jednoduchý. Kdokoliv si může přes instagramový účet @quiksilver_stores_czsk objednat za cenu 990 Kč Roxy legíny (model ON EVERY STREETS ), tedy pro ženy ideální součást šatníku na trávení času doma, ať už jde o relax, fitness či cvičení jógy. Což je teď více než kdy jindy aktuální. 100% z prodejní částky poputuje na transparentní účet a následně přímo na podporu našich zdravotních sestřiček, a to skrz organizaci ČAS – Česká asociace sester. Peníze, které vyberou, určitě udělají radost, ale ještě mnohem důležitější než vybraná finanční částka je snaha zvýšit obecné povědomí o tom, co pro naší společnost v těchto dnech a týdnech zdravotní sestry dělají, a alespoň na dálku je tak podpořit. Takže kdo by si rad udelal radost neuvěřitelně pohodlnými a krásnými leginami ROXY a byl tak součástí tohoto řetězu laskavosti, hurá do toho. Ano Laskavosti a Pohybu ?? S láskou T.

A post shared by Tamitadyje (@tamara_klusova) on

Přítomné sestřičky ale s její metodou pomoci úplně nesouhlasily. “Milá Tamaro, jistě je to chválihodné a vím, že to myslíte dobře, ale ČAS nedělá celé roky pro sestry vesměs nic dobrého a teď se nás snaží spasit. Nejen mě, ale spousty mých kolegyň tahle kampaň uráží. Opravdu máme na to koupit si svačinu a pití… Kdyby ty peníze raději využil třeba pro matky samoživitelky, udělal by celý ČAS lépe,” vyjádřila se jedna z nich a další souhlasily.

“Je jistě milé, že se nám naši spoluobčané snaží práci zpříjemnit, a my si toho vážíme… ale ne takto. ČAS vždy jen házel sestrám klacky pod nohy a tahle jeho rádoby chvályhodná aktivita ve snaze o zviditelnění se nás fakt štve… svěřila se další.

“Velmi vítám podporu firem, celebrit i lidí pro sestry v téhle složité situaci. Nicméně tu sbírku nevyhlásili ani firmy, ani lidé, ani celebrity, ale profesní organizace sester. Velmi mě zaskočilo, že profesní organizace sester považuje za nutné vybírat peníze pro sestry na životní benefity, permanentku na sport nebo poukaz do lázní či pěknou knihu. Sestra (nebo ošetřovatelka či sanitářka) má mít takový plat/mzdu, aby si tohle mohla koupit a za to bychom měli bojovat. Já osobně nechci, aby se mi národ skládal na nějaký lázeňský pobyt v době, kdy lidi přicházejí o práci a nemají na nájem. Naprosto by mi stačilo, když mi spokojený pacient poděkuje, lidé nosí roušky a hudebníci natočí krásný videoklip. Samozřejmě respektuji, že někdo to má jinak a z této formy podpory je nadšený,” napsala další.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme