Tereza Mašková trpí poruchou příjmu potravy. Cítím se, jako bych znovu prohrála, svěřila se

6. února 2024·Celebrity·Redakce

Tereza Mašková. (Foto: Profimedia)

Nečekaný otevřený vzkaz fanouškům zveřejnila zpěvačka Tereza Mašková, která se na podzim objevila v oblíbené taneční soutěži StarDance ...když hvězdy tančí. Mnozí si tak mysleli, že účastí v tomto pořadu výrazně zhubla, ale za vším stojí porucha příjmu potravy, se kterou aktuálně bojuje.

Mám to pod kontrolou, mám to pod kontrolou… Ne, nemám… stojí v úvodu příspěvku, který Tereza v pondělí v podvečer zveřejnila na svém instagramu. Podle svých slov už to nezvládá před svým okolím skrývat a musela jít s pravdou ven, i když je to pro ni velice těžké.

Cítím se, jako bych znovu prohrála. Zase v tom lítám (PPP),” sdělila zpěvačka, že opět trpí poruchou příjmu potravy. Svou touhou po NESMYSLNÉ DOKONALOSTI a ve stresových situací nebo když mám strach “si ulevit” tím, že půjdu zvracet, jsem své tělo dokázala dostat do takového stresu, že si vytvořilo chronický zápal v očích. Tělo mi říká, tak už SAKRA PŘESTAŇ! TOHLE NEZVLÁDNEME! pokračuje s tím, že ubohým omluvám odzvonilo a nyní svou situaci řeší s terapeutem, ke kterému pravidelně dochází.

View this post on Instagram

A post shared by Tereza Anna Mašková (@terezaa.maskova)

Sama přiznala, že to, že chodí dvakrát denně do fitka není zdravé. Aktuálně jí to ale pomáhá s tím, že “nemá hlavu v záchodové míse“. Také s tím, že šla s tak citlivým tématem na povrch, doufá, že pomůže ostatním, kteří také bojují s PPP. Protože je známo, že se s tímto problémem potýká stále více lidí. Jedná se o duševní poruchy spojené s neschopností přijímat potravu v přiměřeném množství a úzce souvisejí s nevhodným vnímáním vlastního těla. Nejčastěji se v tomto kontextu hovoří o mentální anorexii a bulimii. Tak držíme palce, ať je zpěvačka brzo zdravá.

Celebrity - další články

Doporučujeme