Tvrdá a rázná Uma Thurman! Eben ji musel přemlouvat k rozhovoru. VIDEO

3. července 2017·Celebrity·Luboš Procházka

Tohle se na festivalu v Karlových Varech ještě nestalo. John Travolta, Richard Gere nebo Jean Reno si nikdy nedovolili to, co hlavní hvězda letošního ročníku Uma Thurman.

Ze začátku to vypadalo, že si hvězda filmů Kill Bill nebo Pulp Fiction – Historky z podsvětí návštěvu karlovarského festivalu užívá. Jenže během víkendu se situace změnila.

Vše začalo tím, že se odmítla fotit s cenou Křišťálový globus, kterou na zahájení dostala od prezidenta festivalu Jiřího Bartošky. Do toho zrušila většinu nasmlouvaných rozhovorů. Těm médiím, se kterými promluvila, nakonec povolila jen tři otázky,

Přemlouval ji Eben

Každý rok je zvykem, že hlavní host festivalu přijde na natáčení pořadu Marka Ebena Na plovárně. I tohle Uma od svého příletu do Česka odmítala. Nakonec ji sám Marek Eben přesvědčil, že se rozhovoru bát nemusí a herečka tak do jeho talk show přišla. Na natáčení v karlovarském divadle ale nesměla přijít média. To byla hereččina podmínka!

Rovnou z divadla odjela Thurman na poslední zastávku svého oficiálního programu. V karlovarském letním kině uvedla v neděli před půlnocí svůj nejslavnější snímek Kill Bill.  Na jeviště přišla ještě dříve, než ji moderátor vyzval.

„Omlouvám se, slyšela jsem své jméno a tak jsem přišla. Čeština je trochu těžká na pochopení,“ mluvila po bouřlivém potlesku herečka. „Jsem ráda, že tady mohu uvést film, na kterém jsem pracovala před 14 lety. Scénář měl okolo 160 stran, už si to přesně nepamatuji. Paměť už mi neslouží,“ dodala herečka.

Asi po dvou minutách se s diváky rozloučila a utekla zpět do auta. Podle informací rádia Frekvence 1 odjela herečka do Prahy, kde se chce zdržet několik dní.

Co zaznělo Na plovárně?

Začínala v Číně

Uma Thurman zavzpomínala na dobu, kdy s herectvím ještě neměla nic společného. „Když mi bylo dvanáct, získala jsem první práci, bylo to v čínské restauraci, kde jsem myla nádobí. Ale vyhodili mě hodně brzo, hned ve chvíli, kdy zjistili, kolik mi je,“ prozradila.

Moderátor Marek Eben se od dětství odrazil přímo k spolupráci s režisérskými esy. „Woodyho Allena jsem se obávala, kolovala o něm totiž docela strašidelná vyprávění. Pak mě ale překvapilo, jak přímočarý člověk to je. A vždycky všechno natočil na jeden záběr, byli jsme doma v jednu odpoledne,“ okomentovala Uma spolupráci. Na účet Larse von Triera pak poznamenala: „Byl divoký, hodně divoký a rád to o sobě slyšel lidi říkat.“

Herečka během natáčení pořadu Na plovárně také prozradila, že chystá vstup na broadwayské jeviště, a to v politické komedii Pařížská žena od scénáristy televizního seriálu Dům z karet Beaua Willimona.

 

Celebrity - další články

Doporučujeme