Zachrání jí přísný jídelníček zdraví? Shanen Doherty se rozhodla pro drastickou dietu. Co na to lékaři?

19. září 2022·Celebrity·Redakce

Shannen Doherty. (Foto: ČTK)

Nikdy se nevzdávat! To je heslo herečky Shannen Doherty, která už několik let bojuje s rakovinou prsu. Nemoc se jí opět vrátila, ale Shannen se nevzdává. Rozhodla se, že nemoc porazí razantní změnou jídelníčku. Pomůže to? Odpovídá web WomensHealth.

Shannen Doherty bojuje. A to i přesto, že rakovina prsu, kterou onemocněla, se jí podruhé vrátila a nachází se v konečném stádiu, kdy ji nelze standardní léčbou porazit. S nemocí se potýká od roku 2015, a i když na začátku byla plná optimismu, nyní přiznává, že si užívá každou minutu života. Veřejně o svém trápení mluví, čímž inspiruje k boji další pacienty.

I když je nemocná, stále pracuje, chodí do televizních show a všem ukazuje, že se dá žít aktivní a plnohodnotný život. A dokonce si v jednom projektu zahrála ženu, která rakovinou trpí. To ukazuje, jak odhodlaná hvězda seriálu Beverly Hills 90210 nebo Čarodějky je. Ostatně, kdo by pocity postavy mohl zahrát lépe, než někdo, kdo se zákeřnou nemocí sám bojuje.

Herečka svým příznivcům nyní představila i dietu, kterou drží. Jejím cílem je „resetovat organismus“ vytvořením nového zdravého stravování. Jde o dietu, kterou mezi celebritami propaguje americká trenérka Haley Pasternak. Jde o stravu bez sacharidů (cukrů), která je postavena jen na čerstvých potravinách a velmi přísném dodržování po dobu 21 dnů.

Poté si herečka dopřála své oblíbené jídlo, tedy hranolky, chleba a víno, a následně se vrátila ke zdravé stravě. Na svém instagramu třeba ukazuje, jak vyrábí zeleninové šťávy z produktů z vlastní zahrádky. „Právě teď chci být tou nejlepší verzí sebe sama. Nejsem si jistá, co to je, ale vím, že správné stravování je začátek. A než se vrátím ke své čisté stravě, vychutnám si ještě jeden dezert,” řekla Shannen.
I když by nemocní lidé měli dodržovat určitá pravidla, neměli by se k dietám podle lékařů upínat jako k zázraku. Vhodnou stravou lze zdravotní stav zlepšit, ale ne porazit zákeřné nemoci. Pacient by se měl vždy poradit se svým ošetřujícím lékařem, aby si, i když v dobré víře, spíše neublížil.

Celebrity - další články

Doporučujeme