Žárlivost, duševní problémy, žaloby i potraty. Co všechno vedlo k předčasné smrti Marylin Monroe?

8. srpna 2021·Celebrity·Barbora Turková

Marylin Monroe (Zdroj: ČTK)

Život Marylin Monroe rozhodně nepřipomínal hollywoodskou pohádku, jak se mohlo zdát. Zemřela před 59 lety za záhadných okolností a okolo její smrti je dodnes spousta otazníků. Někteří mluví o sebevraždě, jiní se přiklání k vraždě.

Marilyn Monroe to měla těžké už od začátku. Nikdy nepoznala otce a v jejím životě zásadně scházel mužský vzor. Matka neměla na výchovu dcery prostředky a později ji diagnostikovali paranoidní schizofrenii. Děvče tak pendlovalo mezi sirotčinci, pěstouny a příbuznými. I kvůli tomu byla velmi plachá, úzkostná a toužila po lásce. Možná to byly důvody, proč měla na natáčení hroznou trému.

Trémy se nikdy nezbavila a panické ataky či nespavost řešila prášky. O muže neměla nouzi, ale hrozně na ni žárlili. První manžel James Doherty, za kterého se provdala, když jí bylo 17 let, nechtěl, aby se stala slavnou, a tak se rozvedli, ještě než podepsala první modelingový kontakt. Nevyšlo ani druhé manželství s Joem DiMaggiem. To skončilo po ikonickém momentu, kdy herečce na premiéře Slaměného vdovce vylétla sukně.

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Marilyn bohužel trpěla endometriózou, která jí způsobila minimálně čtyři potraty, včetně jednoho mimoděložního těhotenství. To nepřispělo k jejímu už tak chatrnému duševnímu zdraví, protože po dětech velmi toužila. Ztroskotalo i její třetí manželství s Arthurem Millerem.

Jakoby nestačilo, že musela přihlížet tomu, jak se Miller během filmu Mustangové zamiloval do fotografky Inge Morath. Tu si později i vzal. Při natáčení jejího posledního filmu Něco musí prasknout onemocněla zánětem dutin a musela zůstat v domácí péči pod dozorem lékařů.

View this post on Instagram

A post shared by Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Vedení filmu ale oznámilo, že si herečka nemoc vymyslela. Zalekli se, že jim nebude stačit rozpočet a z filmu ji nejen vyhodili, ale také žalovali o 750 tisíc dolarů. Na naléhání herce Deana Martina se nakonec těsně před její smrtí pokusili natáčení znovu rozběhnout.

To se jim ale nepodařilo a snímek nebyl nikdy dotočen. Tato událost mohla být pro křehkou módní ikonu poslední kapkou. Nepřispěly k tomu ani románky s klanem Kennedyů. Dodnes se ale neví, zda si život vzala sama, jednalo se o nešťastnou náhodu nebo jí na onen svět někdo pomohl.

Celebrity - další články

Doporučujeme