Zprávař Luboš Procházka: Za mikrofonem mě rozbrečela smrt Bartošové!

1. března 2015·Celebrity·Ivana Zítová

Dá se říci, že patří mezi legendy Frekvence 1! Už třináctým rokem je Luboš Procházka moderátorem našeho zpravodajství. A i po tak dlouhé době ho dokáží za mikrofonem rozhodit některé události.

Máš ještě po těch letech trému?

“Trému mám před každou zpravodajskou relací! Abych jí dokázal včas zpracovat, abych ji správně přečetl, aby byla zajímavá. Je to adrenalin.”

Dokázaly tě někdy nějaké zprávy rozhodit?

“To se děje každou chvíli. V poslední týdnu je to případ Uherského Brodu. Nicméně člověk se musí po stránce projevu chovat maximálně profesionálně.”

A podaří se to vždy?

“Musím říci, že ne! Ale posluchač to nesmí poznat. Naposledy mě za mikrofonem rozbrečela smrt Ivety Bartošové. To první hlášení o její sebevraždě bylo plné emocí, Tehdy jsem rozhodil nejen sebe, ale i Michala Kavalčíka – tedy Rudu z Ostravy, který zrovna vysílal a já jsem za ním přišel s tím, že toto musíme ohlásit.”

A jaké to byly další případy?

“Za těch 13 let jich byla pousta. Velmi špatně jsem snášel události okolo tsunami v Asii, smrt Václava Havla atd. Jsou to většinou nárazové momenty, kdy sám nečekáte, že se něco takového stane a vnitřně vás to rozhodí.”

Takové typy směn jsou předpokládám vysilující…

“Velmi. Přijdete pak domů, ať už je to po ranní nebo večerní směně, a nemůžete v klidu usnout. Pořád vám celé to dění šrotuje v hlavě. Jak už jsem říkal, je to adrenalin. Ale tak to máme v redakci zpravodajství Frekvence 1 všichni. Jsme profesionálové a workoholici, kteří do toho dávají vše.”

Co rád děláš, když nevysíláš? 

“Chodím po staré Praze a relaxuju. Nebo jedu do přírody a snažím se vyčistit hlavu. To se mi doufám letos povede na Bali, kam cestujeme s partnerem.”

 

Odkaz na videozdravici ze studia!
Odkaz na profesní stránky!

 

Frekvence 1 vysílá zpravodajské relace 24 hodin denně! Pustit si je můžete i tady!

Celebrity - další články

Doporučujeme