GALERIE: Pětiletý chlapec nosí sukně a šaty. Je to jeho volba, říká matka

1. června 2017·Články·Redakce

boredpanda.com

Co pro vás znamená být rodičem? Lidé většinou odpovídají, že jde o naplnění smyslu života. Milovat někoho víc, než cokoliv jiného na světě. Vychovávat dítě ale rozhodně není jednoduché a nikde vás to nenaučí. Jde o citlivost, toleranci, pochopení. Maminka chlapce, který se rád obléká do šatů navíc upozorňuje na to, že je důležité děti podporovat a stát za nimi, ať se rozhodnou dělat téměř cokoliv.

Být rodičem člověka nepochybně změní. Maminka malého Ciana pochopila, že musí svého syna vychovávat s důvěrou v jeho vlastnosti a zájmy. “Chci, aby můj syn věděl, že za ním stojím. A aby se miloval takový, jaký je. Chci, aby věděl, že si nemusí stydět za to, co ho baví, čím chce být. Ano, můj Cian rád nosí dámské šaty, ale také miluje hrát si na superhrdinu, dívá se na Ironmana. Můj manžel a já ho nezatěžujeme genderovými stereotypy, ať dělá, co se mu líbí,” říká maminka a vášnivá fotografka Crystal Kells, která chlapcův vývoj dokumentuje krásnými snímky.

Crystal neočekává, že by ji lidé chápali. “Pokud vstane s rozhodnutím být mořská panna, obleče si šaty mořské panny, pokud u snídaně zatouží být Spidermanem, zachraňuje celý den ve své fantazii imaginární svět. Je to na něm. A tak je to správně.”

Články - další články

Doporučujeme