Černí andělé se vrací! Lucie je představí v moderní remixované sympho podobě

23. září 2022·Hudba·Redakce

Skupina Lucie. (Foto: se souhlasem Roman Černý)

Skupina Lucie se po dvaceti letech vrací k vzácnému projektu "V Opeře". Tentokrát se ale kluci rozhodli výrazněji využít symfonický orchestr a u starých i nových skladeb nebude chybět nové aranžmá. Jendu z písní, legendární Černí andělé v novém kabátě, vám představíme v pátek 23. září v Hitparádě Frekvence 1, kde pro něj budete moct i hlasovat.

Kdo by neznal legendární skladbu Černí andělé od skupiny Lucie. Ta se rozhodla, že song vydá znovu, a to v modernější verzi. Kapela se rozhodla, že spojí síly se symfonickým orchestrem a vznikla originální remixovaná sympho upravená nahrávka a lyric video.

Song Černí andělé vznikl v devadesátých letech. Demo s touto písní jsem tehdy natáčel na mou baskytaru Aria pro 2 na magnetofonový kazeťák a protože jsem tehdy vlastnil pouze baskytaru, nahrával jsem to pro správnou kytarovou iluzi tedy zpomaleně až pak pouštěl v reálné rychlosti, popsal baskytarista P.B.CH. alias Petr Chovanec. S tím, že bude píseň v duchu Sisters of Mercy, přišel frontman kapely David Koller. Byl to silnej motiv a song tím dostal jasnou, dynamickou strukturu s direktivníma bubnama, které tomu daly výsledný power,” dodal.

View this post on Instagram

A post shared by LUCIE official (@skupina_lucie)

Po dvaceti letech míří Lucie na turné V Opeře a fanoušci se mají rozhodně na co těšit. Kapela tam představí všechny písně v nových aranžích. Podmanivé spojení zvuku rockové kapely a symfonického tělesa umocní scénografie podtržená světelnou show. Společná energie naživo zasáhne postupně pět měst. Lucie v opeře Tour 2022 začne 28. září v Ostravě a skončí 5. listopadu v Brně. Na koncerty se může těšit i publikum v Praze, Pardubicích a Bratislavě.

Hudba - další články

Doporučujeme