Hitovka týden: Lenny Kravitz – Again

24. května 2023·Hudba·Redakce

Lenny Kravitz (Zdroj: Profimedia)

Stalo se vám, že máte s nějakou životní vzpomínkou spojenou píseň, kterou když posloucháte, zažíváte nostalgickou chvilku? Proto si pro vás rádio Frekvence 1 připravilo novinku v podobě Hitovky týdne. Každý týden vybereme jeden song, který zveřejníme na facebooku a instagramu a vy máte jedinečnou možnost se zapojit do vysílání. Tentokrát jsme pro vás vybrali hit Again od Lennyho Kravitzce.

V  pátek 26.5. slaví 59. narozeniny Lenny Kravitz – americký zpěvák, producent, příležitostný herec a taky návrhář. Už dvacet let má firmu „Kravitz Design Inc.“, která sídlí v New Yorku. Spolupracoval mj. s firmou Swarowski, navrhoval tapety anebo taky luxusní nahrávací studia v New Yorku nebo v Paříži. Žije střídavě v Paříži, na Bahamách a taky v Brazílii, kde má farmu.

Lenny Kravitz je už dlouhá léta vegan. Loni byl dokonce organizací PETA bojující za práva zvířat vyhlášen Nejhezčím veganem roku 2022. V začátcích své kariéry si nechával říkat Romeo Blue, ale celosvětově se proslavil pod jménem Lenny Kravitz v roce 1991 albem „Mama Said“, na kterém hostoval mj. Slash z Guns N Roses a v jedné písničce hrál na piano syn Johna Lennona Sean Lennon.

My si ho připomene hitem „Again“, což byl velký hit roku 2000. Lenny Kravitz k němu natočil klip na Manhattanu a ženu jeho srdce tam ztvárnila krásná americká herečka Gina Gershon* (kterou můžete znát mj. ze seriálu „Melrose Place“ nebo z filmů „Past“ a „Tváří v tvář“); Lenny Kravitz se z ní zná už od střední školy, kde chodili do stejné třídy.

Jak se zapojit?

Stačí pod příspěvek Hitovky týdne na facebooku a instagramu Frekvence 1 napsat, s čím máte píseň spojenou. Vaše nejzajímavější odpovědi se pak objeví v pátek v ranním vysílání mezi 7:00 a 8:00. Tak co se vám vybaví

Hudba - další články

Doporučujeme