Hitovka týdne: Katrina and The Waves – Walking On Sunshine

28. července 2023·Hudba·Dominika Číčelová

Katrina-and-the-Waves

Zavzpomínejte si s námi na mládí, na letní party, na naše hity. Který letní hit jste nejvíc milovali? My vám dnes přinášíme ten z roku 1985 Walking On Sunshine od Katrina and The Waves.

Dnešní letní hitovka se hrála v roce 1985. Natočila ji americká zpěvačka Katrina Leskanich se svou britskou doprovodnou skupinou The Waves. Vtipné je, že když se jí ptali, co ji inspirovalo k napsání takhle rozjuchaného songu, tak odpověděla, že by ráda řekla něco ve smyslu: Jedno ráno jsem otevřela dveře a uviděla kometu, a to se stalo mojí inspirací, ale nic tak velkého se nestalo. Je to prostě veselá, optimistická písnička… I když my, pravda, nejsme zrovna nějací velcí srandisti. Byly jsme tehdy mladá kapela, nejistá, spíš pesimistická.

Když tu písničku Katrina napsala, tak se zbytku kapely nejdřív vůbec nelíbila. Dneska jsou ale – myslím – všichni šťastní, že ji natočili, protože to byl nejen velký hit, ale taky jeden ze songů, které se nejčastěji objevovaly v reklamách. A tím jim všem vydělala spoustu peněz.

Hudba - další články

Doporučujeme