Hudební ceny Brit Awards: Trofeje získal posmrtně Bowie, vzpomínalo se i na George Michaela. VIDEO

23. února 2017·Hudba·Redakce

Zesnulý britský hudebník David Bowie se stal hlavní postavou letošního udělování hudebních cen Brit Awards, když získal dvě trofeje. Ocenění se v kategoriích určených domácím umělcům dočkala rovněž R&B zpěvačka Emeli Sandé či skupina The 1975. Nejlepšími zahraničními hudebníky byli vyhlášeni rapper Drake, zpěvačka Beyoncé a skupina A Tribe Called Quest.

Bowie, který zemřel v lednu loňského roku, byl vyhlášen nejlepším britským sólovým interpretem. Jeho album Blackstar, které vyšlo pouze několik dní před Bowieho smrtí, se stalo nejlepší britskou deskou.

“Pokud by tu David Bowie dnes večer mohl být, pravděpodobně by tu nebyl,” prohlásil herec Michael C. Hall, který jako hvězda divadelního muzikálu Lazarus inspirovaného Bowieho písněmi jeho cenu symbolicky převzal.

Narážel přitom na zpěvákovu nekonvenčnost – když Bowie získal ocenění Brit Awards v roce 2014, poslal místo sebe topmodelku Kate Mossovou, která byla oblečena a nalíčena jako Bowieho fantazijní alter ego Ziggy Stardust.

Podívejte se na vystoupení Coldplay, kteří vzpomínali na zesnulého George Michaela:

Objevem roku byl dnes vyhlášen dvaatřicetiletý zpěvák Rory Graham vystupující pod uměleckým pseudonymem Rag’n’Bone Man, který získal rovněž cenu kritiky.

Nejlepším britským singlem loňského roku se stala píseň Shout out to my ex od dívčí skupiny Little Mix.

Zdroj: ČTK

Hudba - další články

Doporučujeme