Íránská streamovací služba odstranila z obalů alb všechny ženy. Zfušovaná cenzura baví internet

17. října 2019·Hudba·Barbora Pisingerová

Zdroj: Melovaz

Hudební fanoušky na internetu částečně baví a částečně šokuje íránská streamovací služba Melovaz, která nechala zcenzurovat veškerá alba, na jejichž obalech se objevily ženy. Po těch často zbyla jen rozmazaná šmouha nebo dokonce prázdné pozadí. Nezahalené modelky a hudebnice by totiž podle přísného režimu mohly mít na posluchače špatný vliv.

Íránská streamovací služba Melovaz  projevila takovou starost o duchovní čistotu svých zákazníků, že se rozhodla ušetřit je pohoršení a špatného vlivu a graficky upravila tisícovky přebalů alb, které se cenzorům zdály škodlivé. Nejednalo se přitom o desky satanistických metalistů či protisystémových punkáčů, ale jednoduše o všechna alba, na kterých se objevily ženy.

Na bizarní výsledky práce cenzorů upozornil na Twitteru uživatel jménem Izzi Raif Harz. “Prohlížel jsem Reddit, když jeden z uživatelů přidal fotku nového alba Taylor Swift, na kterém vůbec nebyla. V komentářích někdo zveřejnil odkaz na tu íránskou streamovací službu, tak jsem tam šel a objevil rozsáhlou kolekci upravených přebalů alb, zvláště těch, které obsahovaly ženy,” uvedl Izzi pro server Bored Panda.

Muž nejprve odmítal uvěřit, že někdo skutečně odstranil z obalů desek všechny ženy. Pak ale přišlo pobavení nad příšernou prací, kterou leckdy cenzoři odvedli. “Tehdy jsem si řekl, že to je něco, co bych měl sdílet na svém Twitteru,” svěřil se. V příspěvku, který se okamžitě stal virálem, doporučuje každému, aby na stránce zkusil vyhledat své oblíbené hudební interpretky.

Hudba - další články

Doporučujeme