NO NAME vydali k 25. výročí od založení kapely novou hudební pecku ELITY

31. srpna 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Kapela NO NAME. (Foto: se souhlasem NO NAME)

Skupina NO NAME je na hudební scéně už 25 let! Výročí existence kapely oslavili kluci samozřejmě hudbou. Přesně v den výročí představili novou skladbu Elity. Tu složil Igor Timko a Zoli Šallai. Na písni se podílel i uznávaný producent Jan. P. Muchow, který má na kontě mnoho filmové hudby.

Kapela NO NAME – Igor Timko, Dušan Timko, Ivan Timko, Roman Timko, Zoli Šallai a Pavol Jakab uzavřeli své první 25 leté působení na scéně výjmečným akustickým koncertem na zámku Šimák v Pezinku. Při příležitosti výročí představili také novinku Elity.

Píseň je u nás už asi rok, no s jejím uvedením jsme čekali na vhodné datum. Situace kolem korony oddálila mnohé naše aktivity. Ale den našich 25. narozenin je krásný pro symbolické uvedení  písničky Elity. Poprvé, co jsme si ji v kapele představili, tak jsme nepřestali o ní mluvit. Skladba spustila debaty a diskuze. Mám pocit, že Elity jsou víc společenským apelem a mají výrazný přesah, oproti očekávané funkci písně. Když lidé nemají ke komu vzhlížet, podvědomě přepínají na autopilota. Přestávají žít a začínají přežívat,“ prozradil Igor Timko.

Jako koproducent se do tvořivého procesu skladby zapojil i slavný a uznávaný muzikant a hudební skladatel Jan P. Muchow, se kterým NO NAME spolupracovali poprvé. Klip vytvořila kapela s Pavolom Jelenekom, Jurajom Latečkom a Ivanom Minárikom.

Tím, že text písně Elity je apelující, s klipem jsme chtěli odskočit od naléhavosti písně. Proto jsme zvolili lehčí formu videa, je to kombinace našeho účinkování v klipu, technologicky přetransformované do jakési kreslené formy. Chtěli jsme, aby celá píseň působila vzdušně, tak jako celé hudební aranžmá. Kromě nás v klipu účinkuje naše kamarádka tanečnice a choreografka Ivana Antolová. Natáčení bylo jako vždy zábavné. Když fungujete v dobré partě, je to vždy o zábavě,“ dodává Igor.

Oblíbená skupina NO NAME vznikla 26. srpna 1996 v Košicích. Tvoří ji čtyři bratři Igor, Dušan, Ivan a Roman TimkovciZoli Šallai a Pavol Jakab. NO NAME mají na kontě 8 radiových alb a významné ocenění. Kapela má úspěch i v České republice, kde získala už 11 cen Slavíka bez hranic.

Našich 25 let bylo jedinečných. Považuji to za zázrak. Od prvních našich kroků až po dnešní nabitý kalendář. Každý za tým hledá nějaký recept anebo zkratku k tomu, co sme dosáhli. Ale věřte mi, je za tím jen a jen práce. Dokonale to shrnul náš bratr Dušan – “není vůbec lehké, dělat věci správně”,“ uvedl Igor.

Kapela byla i minulý týden u nás ve studiu, kde nám svou horkou novinku představila. Pokud jste rozhovor nestihli, můžete si ho přehrát právě teď! 🙂 

Hudba - další články

Doporučujeme