Skupina Mig 21 po sedmi letech vydává nové album

24. září 2021·Hudba·Lenka Skrzeczkova

Mig 21. (Foto: se souhlasem Standa Merhout)

Chalpecká, taneční, pěvecká a striptérská skupina z Prahy 5 - Smíchova Mig 21 vydává po sedmi letech nové album. To nese název Džus noci. Deska obsahuje dvanáct skladeb.

Na albu jsou nové písně, ale i singly, které vznikaly v průběhu posledních let a kapela je na svých koncertech už hraje. Jedná se o skladby Svoboda není levná věc, Hurá, Hyjé,Hej kámo, nebo TěsněVedleSebe. “Ty mohli fanoušci vidět v klipové či streamingové podobě,” řekla kapela.

Džus noci uvedla na trh píseň Hádej, co žena žádá, ke které aktuálně vzniká animované lyric video pod taktovkou video designéra Matyáše Vordy, který je známý z kapely Mandrage. Čtyři písně jsme měli hotové už před tím pandemickým časem, ale zbylých osm věcí vznikalo v atmosféře, kdy nešlo koncertovat, kdy jsme si nemohli být jistí, jestli se nám ten tým kolem kapely nerozutíká někam za jistějším výdělkem, kdy se člověk probudil a věděl, že jediné, co je drží nad vodou je, že má rozdělanou písničku a kdyby neměl, tak by se nejspíš uchlastal k smrti,” popisuje vznik desky frontman Jiří Macháček.

Album je pestrobarevné, a to i díky hostům. Můžete zde slyšet například Eriku Stárkovou, Marthu Issovou, Matěje RuppertaRadka Škarohlídla. “Chtělo to proniknout do hloubky, a přitom zůstat na povrchu a pak potvrdit a přetvořit mělkost hudebního díla v působivý diadem kaskády not. Takové to tušení opravdovosti, které ve skutěčnosti mělo jediný cíl, nezláznit se z volného času, který se v lednu 2020 objevil,” řekl hudební skladatel desky Tomáš Polák.

View this post on Instagram

A post shared by Mig21 (@mig21official)

Autorem textů je frontman Jirka a producenty jsou Tomáš Konůpka, Lukáš ChromekRoman Holý. Deska vychází již tento pátek 24. září a je předskokanem turné, které kapela odstartuje 8. října ve Svitavách.

Hudba - další články

Doporučujeme