Texty songů No Name lidé používají jako motta na přání, pozdravy i tetování

17. prosince 2021·Hudba·Iva Pavlousková

Igor Timko, Foto: Frekvence 1

Slovenská kapela No Name byla hostem speciálního vánočního dílu Music Studia Live Frekvence 1. Do éteru zahrála živě Elity, Biela krása a Medley svých největších hitů. Rozhovor frontmana Igora Timka s moderátory Lubkou Ponížilovou a Mírou Michálkem se nesl převážně ve svátečním duchu.

Jako první song zahrála No Name skladbu Elity vydanou koncem léta k 25. výročí založení kapely.  Kdo patří k elitám, je podle nich těžké říct, ukáže to vždy až čas. „Nyní jsme vydali duet s Božidarou Turzonovovou. To je velká paní herečka a československá legenda. Tato žena podle nás vždy byla elita,“ doplnil Igor Timko. Novinka s názvem Vianoce s Božidarou je vůbec prvním duetem No Name se slovenským interpretem.

 

Lidi nám stále psali, že naše texty jsou jako motta, která si dávají do maturitních pozdravů, rodinných oslav, tetují, vyšívají atd.,“ pochlubil se Igor Timko. Tím se inspirovali i při přípravě merche pro fanoušky. Na tandemová trika použili texty ze skladby Stromy, verze pro pány má na sobě nápis “Ty si moja prvá aaa”, verze pro pak “A ty môj prvý si”Trika se velmi dobře prodávají jako vánoční dárky, podle zpěváka jistě k tomu přispívá i fakt, že holky prostě rády poslouchají „Ty si moja prvá aaa“.

 Mezi sebou si však členové kapely moc dárky k Vánocům nedávají. „V kapele se smějeme, že slavní a populární budeme do té doby, co nebudeme stíhat oslavovat svatby, narozeniny a svátky,“ prozradil důvod Igor Timko. Velmi často ale koncertují na něčí narozeniny, pak je obvykle pohostí tzv. all nclusive. Nakonec je to prý vlastně lepší, než kdyby si oslavy chystali sami.

Řeč během rozhovoru přišla i na to, zda je dnes výhodnější pro hudebníky vydávat jednotlivé songy, nebo celé album. Podle Igora Timka většina lidí poslouchá na Youtube, Spotify či facebooku tak jeden song. V dnešní uspěchané době málokdo má čas, aby si pustil celé album v kuse. Myslí si tedy, že je z pohledu hudební branže nejméně důležité vydat nové album, které je navíc velmi pracné. Každý singl se hraje zpravidla půl roku,“ řekl a dodal: „Dva roky staré album už nemusí být úplně košer, jak se mění hudba, aranžmá.“ Dává jim proto daleko větší smysl soustředit se na jednotlivé singly.

Na závěr v rozhovoru pro Frekvenci 1 v rychlém vánočním testu od moderátorů prozradil Igor Timko, že když vyráží na hory, tak na běžky, přednost dává živému před umělým stromečkemsvařák má raději než grog.

Hostem dalšího speciálního vánočního dílu Music Studio Live Frekvence 1 bude příští středu 22. prosince od 9 hodin zpěvák Tomáš Klus.

 Poslechněte si celý rozhovor: 

 

Hudba - další články

Doporučujeme