V No Name si jako vánoční dárky dávají honoráře

22. prosince 2022·Hudba·Iva Pavlousková

No Name, foto: Frekvence 1

Slovenská kapela No Name byla hostem speciálního vánočního dílu Music Studia Live Frekvence 1. Do éteru zahrála živě vánoční song Biela krása, následovaly Elity, Prvá, Ďakujem že si a legendární Lekná. Součástí návštěvy byl i rozhovor s frontmanem Igorem Timkem. Speciální vánoční program Frekvence 1 chystá pro posluchače i během svátků.

„Naše první vánoční písnička byla Biela krása. Nechtěli jsme se úplně původně zařadit mezi kapely, které mají Vánoce nazpívané nebo nějak zakompované v písničce. Skladba ale vznikla naprosto spontánně v Košicích v bytovém domě, kde bydlelo 20 rodin,“ zavzpomínal Igor Timko. Ve vyprávění následně pokračoval, že mezi ostatními žil i jeden právník, takový aristokrat se štěkavým psem, kterého se všichni hrozně báli. Právě o něm písnička je. Nezůstalo jenom u vzpomínání, kapela song rovnou i do éteru zahrála, když jsou Vánoce.

A protože Štědrý den už doslova klepe na dveře, zajímalo moderátory Frekvence 1 Lubku Ponížilovou a Míru Michálka, zda si v kapele mezi sebou dávají vánoční dárky, případně jaké. „My absolutně nic, do roka odehrajeme 120 koncertů. Co chcete dávat více. Prostě tady máš honorář a čau,“ odpověděl se smíchem Igor Timko. Ještě dodal, že hned po svátcích 6. ledna startují další sezónu.

Na novou desku se posluchači mohou těšit už v příštím roce, slíbil za No Name Igor Timko. Na druhou stranu uvedl: „Paradoxně je vydání celé desky v dnešní rychlé době a při všech těch streamovacích platformách nejméně důležité a zároveň nejtěžší na realizaci.“ Odůvodnil to tím, že než za půl roku připraví nějakých 12 songů, tak už se hraje muzika zase trochu jinak. Technologie, zvuk i aranžmá se strašně rychle vyvíjí a posouvají dopředu. Nicméně se vydání nové desky nebrání, ale nestresují se termínem, do kdy musí album vydat. Ještě dovysvětlil: „Sami jsme si vydavatelé a o to je to svobodnější.“

Za závěr návštěvy na Frekvenci 1 zahrála kapela No Name akusticky legendární song Lekná.

 

Vánoční program

V pátek 23. prosince odvysílá Frekvence 1 vánoční díl pořadu Co se děje … s Martou Jandovou a Robinem Sobkem od 10 do 12 hodin. Sami moderátoři ho přejmenovali na Šílenou dvouhodinu Marty a Robina. Což potvrzují i slova Marty Jandové, která si plánuje do studia vzít flétnu, na kterou prý fouká dost špatně, navíc pouze jednu koledu. „Budeme si povídat o našich vzpomínkách na Vánoce, o tom, co se povedlo, co se nepovedlo, o nejlepších a nejhorších dárcích, dáme si s posluchači svařáka, budeme zpívat a poslouchat i kuriózní vánoční hity,“ prozrazuje. K tomu na Štědrý den od 16 do 18 hodin připravuje Frekvence 1 TOP 30 Vánočních songů s Martou Jandovou.

Hudba - další články

Doporučujeme