Jaké jsou klíčové indikátory infarktu? Napovědět mohou nespavost nebo závratě

24. září 2019·Články·Lukáš Vaněk

Srdce patří k nejdůležitějším orgánům v lidském těle, proto je zapotřebí se o něj pečlivě starat. Pokud však máte se srdcem problémy, tak je důležité si dát pozor na některé indikátory značící infarkt, který by pro vás mohl být osudný.

Tlak na hrudi

Jedná se o nejčastější příznak lidí, kteří trpí problémy se srdcem. Orgánu se totiž nedostává dostatek krve obohacené o kyslík. Šokující však je, že někteří lidé to ignorují, protože to považují za problémy s trávením. Stálé ignorování však může mít katastrofální následky.

Slabost

Pocit nesmírné slabosti je častým příznakem pro ty, které ovlivňuje změna počasí. Zatímco většina lidí to dokáže “vyléčit” tím, že si odpočine v posteli, jsou i tací, kteří se dohromady nedají. Extrémní slabost, nevolnost a bolesti čelisti totiž mohou značit vyskytnutí infarktu.

Příznaky podobné chřipce

Osobám, kterým hrozí bezprostředně infarkt, se vyskytnou vysoké teploty, bolesti hlavy a svalů. To se však nemůže přejít tím, že si postižená osoba vezme léky na chřipku. Musí okamžitě k doktorovi na kontrolu.

Studený pot a závratě

Tento stav může lehce připomínat kocovinu. Na vině je ovšem krevní oběh způsobující, že mozek nemá dostatečný průtok krve, který potřebuje. Pokud tento pocit přetrvává, pak je důležité si zajít k lékaři.

Únava

Každého jistě přepadne nějaká únava. Pokud však trpíte chronickou únavou, tak je téměř jisté, že se to na vašem srdci podepíše.

Lapání po dechu

Nedostatek průtoku krve ovlivňuje plíce, takže jestli marně lapáte po dechu, je velká pravděpodobnost, že se jedná o infarkt.

Bolest břicha

Bolest v břiše je klíčovým indikátorem toho, že se srdeční záchvat připravuje v lidském těle převzít kontrolu. Extrémní nadýmání nebo nevolnost proto nejsou nezanedbatelné příznaky, obzvlášť v kombinaci s dalšími klíčovými indikátory infarktu.

Nespavost

Většina lidí, kteří trpí nespavostí, bojují s úzkostmi a depresemi, které mohou zvýšit krevní tlak a vést k infarktu. Výzkum ukázal, že deprese a srdeční záchvaty jsou propojené.

Články - další články

Doporučujeme