Babicovo menu: Prsa s mozzarelou, jahodový dortík, plněná rolka a salát s malinovým dresinkem

24. května 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica o víkendu opět vařil na rádiu Frekvence 1! Pokud jste si nestihli poznamenat jeho recepty, najdete je po rozkliknutí odkazu.

KUŘECÍ PRSA S MOZZARELLOU

Potřebujete:
* 6 plátků veky
* 4 kuřecí prsa
* 4 rajčata
* mozzarellu
* bazalku sušenou
* bazalku čerstvou
* sůl a pepř
* tuk

Veku nakrájíme na kostičky a necháme na pánvi orestovat do křupava. Čerstvou bazalku překrájíme a smícháme s olivovým olejem.

Kuřecí prsa očistíme, nakrájíme na širší plátky, osolíme a opepříme a opečeme z obou stran.

Rajčata nakrájíme na plátky.

Maso dáme do zapékací mísy, posypeme osmahlou vekou, překryjeme rajčaty, nakrájenou mozzarelou, posypeme sušenou bazalkou a přelijeme olejem s bazalkou a posypeme čerstvě mletým pepřem. Dáme zapéci do trouby na 200 st. na 10 minut.

**

JAHODOVÝ JOGURTOVÝ DORTÍK

Potřebujete:
* 250 ml jogurtu, s nízkým obsahem tuku
* 250 ml smetany
* 1 balení dlouhých piškotů
* 500 g jahod nebo jiné ovoce v létě dostupné
* 3 lžíce cukru
* 5 listů želatiny
* půl litru mléka
* 2 lžíce jahodového džemu

Dlouhé piškoty namočíme do mléka a vložíme do dortové formy na dvě patra. Potřeme tenkou vrstvou jahodového džemu a pokryjeme vrstvou umytých překrájených jahod.

Smetanu vyšleháme do tuha s cukrem a smícháme s jogurtem. Želatinu necháme v mléce ohřát (ne vařit) a rozpustit. Necháme mírně vychladnout a vmícháme do jogurtového krému. Krémem zalijeme piškoty s jahodami.

Zbývajícími jahodami ozdobíme vršek dortu a lehce přetřeme jogurtovým krémem, aby jahody byly vidět. Poté dáme dort do lednice přes noc ztuhnout.

**

PLNĚNÁ ROLKA Z LISTOVÉHO TĚSTA

Potřebujete:
* 1 cibuli
* 1 stroužek česneku
* 1 červenou papriku
* 450 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo jehněčí)
* 1 svazek petrželky, hladké, nasekané
* sůl a pepř
* 1 šálek smetanového sýru
* chlazené listové těsto
* 1 vejce

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno, přidáme do mletého masa, dále přidáme najemno nakrájenou červenou papriku, petrželku, osolíme, opepříme a vložíme smetanový sýr.Vše pořádně promícháme.

Listové těsto vyválíme na čtverce o rozměru 10x15cm. Naplníme porcí mletého masa a okraje těsta potřeme bílkem a srolujeme. Konce spojíme. Dáme na plech na pečicí papír, potřeme žloutkem a dáme do trouby na 200 st. na 20 až 25 minut. Když jsou rolky opečené do zlatova, vyndáme je a podáváme se salátem.

**

SALÁT S MALINOVÝM DRESINKEM

Potřebujete:
* mix salátů
* 2 lžíce medu
* 100 g malin
* 7 lžíc balsamica
* 1 malou cibuli
* 1 lžíci sójové omáčky
* rozmarýn
* 1 hrst petržele
* kukuřici
* sůl a pepř
* olivový olej

Krůtí maso nakrájíme na nudličky. Opepříme, smícháme s medem, olejem, sójovou omáčkou a rozmarýnem.

Salát očistíme, omyjeme a necháme okapat a dáme do misky. Nakrájíme cibuli najemno a dáme do mixeru. Přidáme maliny, ocet, balsamico a překrájenou petrželku. Rozmixujeme a přilijeme deci olivového oleje. Potom dochutíme solí a pepřem.

Rozehřejeme pánev a zprudka maso opečeme asi 3 až 4 minuty. Salát zalijeme dresinkem, promíchneme a posypeme masovými nudličkami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme