Babicův sobotní recept: Plněný květák v trojobalu

8. listopadu 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Přinášíme vám recept, podle kterého vařil v sobotu dopoledne na rádiu Frekvence 1 kuchař Jirka Babica. Zkusíte připravit plněný květák v trojobalu také?

Potřebujete

* 1 květák
* 0,5 kg mletého masa
* 2 lžíce strouhanky

* 2 lžíce hladké mouky
* 3 stroužky česneku
* 1 vejce
* 1 větší cibule
* 5 dkg kladenky
* 2 čerstvé červené papriky
* strouhanka
* hladká mouka
* vejce
* olej na smažení
* pepř, sůl

Do mletého masa přidáme vejce, mouku, strouhanku, cibuli, česnek, kladenku, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Směsí vyplníme všechna volná místa mezi růžičkami předvařeného květáku. Nakonec přidáme proužky červené papriky. Obalíme v trojobalu, přendáme do pekáčku s olejem a za občasného přelévání pečeme na 190°C asi hodinu dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme