Babicovy nedělení recepty: Paprika plněná mase a muffiny s tuňákem

Kuchař Jirka Babica dnes na rádiu Frekvence 1 učil posluchače přípravu paprik plněných krůtím masem a muffiny s tuňákem a olivami. Recepty najdete uvnitř článku.

Paprika plněná krůtím masem

Potřebujete:

– 500 g mletého krůtího masa
– 50 g goudy
– 5 ks toastového chleba
– 3 papriky (žlutá, oranžová, červená)
– papričku jalapenos
– 2 cibule
– 1 vejce
– 1 lžíci hořčice
– muškátový oříšek
– čerstvá majoránka
– olej
– sůl, pepř

Toasty pokrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Mleté maso dáme do mísy, přidáme 1 vejce, 2 cibule nakrájené najemno, hořčici, goudu nakrájenou na kostičky, nastrouhanou špetku muškátového oříšku, osolíme a opepříme. Přidáme kostičky toastu, posekanou čerstvou majoránku a promícháme. Směsí naplníme papriky, pokrájíme na širší plátky a opečeme na oleji. Na každé kolo plněné papriky přidáme kolečko pálivé papričky jalapenos.

Muffiny s tuňákem a olivami

Potřebujete:

– 200 g bryndzy
– 2 lžíce nakládaného tuňáka
– hrnek hladké mouky
– hrnek jogurtu
– 1 vejce
– 1/2 hrnku černých oliv
– 1/2 hrnku olivového oleje
– 1/2 prášku do pečiva
– 1/2 lžičky jedlé sody
– lžičku mletého rozmarýnu
– sůl, pepř

Vejce smícháme s jogurtem, práškem do pečiva, sodou, nakrájenými olivami, tuňákem a pokrájenou bryndzou.

Přidáme hrnek mouky, osolíme a opepříme.

Připravíme si silikonovou formu na muffiny vypláchneme vodou nebo vytřeme olejem.

Vyplníme těstem ze dvou třetin a pečeme 30 min při 180 °C. Podáváme s řeckým salátem.