Nakládaný Jihočeský syreček aneb Čekání na opravdový zážitek

Celý týden vaříme dobroty s Jihočeským syrečkem od Madety

Ingredience pro 4 osoby:

4 – 5 Jihočeských syrečků

2 cibule nakrájená na kolečka

4 stroužky česneku pokrájené nadrobno

sladká mletá paprika, drcený kmín, feferonka, slunečnicový olej

 

Jak na to?

Syrečky příčně rozčtvrtíme, obalíme ve směsi papriky a kmínu, přičemž poměr papriky a kmínu musí vyznít ve prospěch papriky, nikoli naopak. Nakrájenou cibuli, česnek a posekanou feferonku promícháme.

Sklenici s víkem nebo šroubovacím uzávěrem střídavě plníme syrečky a směsí cibule, česneku a feferonky tak, aby poslední vrstvu tvořila právě tato směs. Zalijeme olejem a při pokojové teplotě necháme svému osudu zhruba tři dny.

Co k tomu?

Bez piva je efekt pro chuťové smysly méně než poloviční. Jako pečivo se hodí čerstvý chléb.