Babicovy nedělní recepty: Langoše a roštěnky stroganoff!

3. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Také v neděli 4. ledna bude na Frekvenci 1 vařit Jirka Babica! Připraví langoše a roštěnky stroganoff. Recepty najdete uvnitř článku. Pořad pak můžete poslouchat mezi 11. a 12. hodinou.

Langoše

Potřebujete

Na kvásek:
* droždí
* cukr
* hladkou mouku
* mléko

Na těsto:
* 1 kg hladké mouky
* 1/4 l mléka
* 1/4 l kefíru
* 1dcl sodovky
* sůl, olej

K ochucení:
* kečup, česnek, eidam
* skořici, cukr moučka, med

Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky.
Přidáme 250 ml mléka, kefír, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme v rozpáleném oleji.

Děláme buď na slano – potřeme česnekovým olejem s kečupem a strouhaným tvrdým sýrem nebo na sladko s cukrem moučka, skořicí a medem.

Roštěnky stroganoff

Potřebujete:

* 2 plátky roštěnky
* 3 okurky
* 4 cherry rajčata
* 1 lžíci hořčice
* hrst žampionů
* smetanu, šlehačku
* hladkou mouku
* olej
* citron
* pepř, sůl

Maso nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, osolíme a zprudka orestujeme. Vyndáme z pánve a na výpeku osmažíme žampiony. Přidáme nakrájené okurky, rajčata, dochutíme hořčicí, pokapeme citronem a zalijeme smetanou na vaření. Na závěr osolíme, přidáme ušlehanou šlehačku, promícháme a podáváme s rýží.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme