Babicovy nedělní recepty: Stroganoff a asijská polévka s knedlíčky!

17. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Na neděli si Jirka Babica připravil dvě vynikající jídla! Stroganoff a asijskou polévku s masovými knedlíčky. Recepty najdete uvnitř článku. A nebo poslouchejte mezi 11. a 12. hodinou Frekvenci 1.

STROGANOFF

Potřebujete:

* 2 plátky roštěnky
* 3 okurky
* 4 cherry rajčata
* 1 žíci hořčice
* hrst žampionů
* smetanu, šlehačku
* hladkou mouku
* olej
* citron
* pepř, sůl

Maso nakrájíme na nudličky, poprášíme moukou, osolíme a zprudka orestujeme. Vyndáme z pánve a na výpeku osmažíme žampiony. Přidáme nakrájené okurky, rajčata, dochutíme hořčicí, pokapeme citronem a zalijeme smetanou na vaření.

Na závěr osolíme, přidáme ušlehanou šlehačku, promícháme a podáváme s rýží.

ASIJSKÁ POLÉVKA S MASOVÝMI KNEDLÍČKY

Potřebujete:

* ¼ čínského zelí
* kuřecí vývar
* 4 jarní cibulky
* žampiony
* sůl, pepř

Potřebujete na knedlíčky:

* 200 g kuřecího mletého masa
* 1 lžičku bramborové moučky
* hrst čerstvého špenátu
* 1 stroužek česneku
* lžíci sojové omáčky
* chilli

Do mísy dáme maso, lžičku bramborové moučky, pokrájený špenát, česnek, sojovou omáčku a promícháme. Tvoříme knedlíčky, které vaříme v kuřecím vývaru. Po 5 min. přidáme nakrájené jarní cibulky, pokrájené žampiony, čínské zelí, zamícháme a dále vaříme asi 2 minuty.

Podle chuti přidáme chilli.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme