BABICOVY RECEPTY: Tuňáková pomazánka

25. března 2016·Jídlo a pití·Redakce

Na Velký pátek si dejte něco lehčího. K svačině nebo večeři připravte rodince tuňákovou pomazánku. S Jirkou Babicou to půjde raz dva.

Potřebujete:

  • 3 konzervy tuňáka v oleji
  • 250 g čerstvého tvarohového měkkého sýru
  • 2 cibulky
  • 1 červená paprika
  • 1 chilli paprička
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 lžíce rajského protlaku
  • šťáva z ½ citrónu
  • sůl, pepř
  • bageta

Tuňáka scedíme přes sítko a necháme okapat.

Papriku oloupeme škrabkou, vyndáme vnitřek a jemně nakrájíme. Cibulky oloupeme, překrájíme na čtvrtky a nakrájíme na jemné plátky. Chilli papričku zbavíme jádřinců a jemně nakrájíme. Vše osmahneme na másle a necháme vychladnout.

Tvarohový sýr smícháme s rajským protlakem, osolíme, opepříme a dochutíme citrónovou šťávou. Přidáme vychladlou zeleninu a okapaného tuňáka. Podáváme s bagetou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme