BABICOVY RECEPTY: Bruschetta s chřestem*Krůtí prsa s medvědím česnekem

Vyzkoušejte chřest trochu jinak. Připravte si klasický italský předkrm v jarní úpravě! Medvědí česnek možná najdete na vycházce v lese. Tak šup na lov.

BRUSCHETTA SE ZELENÝM CHŘESTEM A RAJČATY

8 ks zeleného chřestu 
1 velká cibule
2 str. česneku
3 lžíce olivového oleje
4 rajčata 
šťáva z 1/2 citronu  
8 plátků bílého chleba

Ze zeleného chřestu odřízneme dřevnaté konce. Chřest překrájíme na krátké kousky. Na pánev dáme olivový olej, rozpálíme, přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek  a nakrájený zelený chřest. Dáme do mísy a smícháme s rajčaty (zbavených bubáků) nakrájenými na čtverečky. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Plátky bílého chleba potřeme olivovým olejem nebo máslem a na pánvi nebo pod grilem opečeme do zlatova.
Na chleba dáme chřestovou směs a dáme do trouby na 120°C na 10 minut.

Vyndáme a hned podáváme.

KRŮTÍ PRSA S MEDVĚDÍM ČESNEKEM A FETOU

1 kg krůtích prsou 
200 g šunky 
bylinky směs (oregano, rozmarýn, saturejka horská, tymián, šalvěj, máta)
citronová šťáva a kůra
olej
1 cibule
   

200 g sýru feta
2 svazky medvědího  česneku 
olivový olej

citronová šťáva
vermut 

Feta sýr rozmixujeme s překrájenými listy medvědího česneku a olivovým olejem v roztíratelnou pastu.  Ochutíme trochou citronové šťávy.

Krůtí prsa nakrájíme  na 6 steaků, opepříme. Z jedné strany potřeme sýrovou pastou a zabalíme do plátků šunky. Můžeme spíchnout špízem.

Na oleji nejdříve opečeme ze strany bez sýrové pasty a pak z druhé strany.  Přidáme bylinky, cibuli na měsíčky, pár kapek citronové šťávy a trochu citronové kůry.  Stříkneme vermutem a dáme do trouby na 130°C na 30 minut. Podáváme s těstovinami.