BABICOVY RECEPTY: Kedlubnová polévka s klobásou*Smažený chřest se sýrem a šunkou

9. dubna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Nemarněte čas a využijte v kuchyni všechny dobroty, které nám nabízí jaro. Třeba čerstvé kedlubny na polévku nebo lahodný chřest!

KEDLUBNOVÁ HUSTÁ POLÉVKA S KLOBÁSOU

Potřebujete:

3 kedlubny s listy
2 mrkve
500 g brambor
4 klobásy
1 lžíce mouky
200 ml smetany
1 litr vody
1 a 1/2 lžičky soli
2 špetky cukru
pepř 
muškátový oříšek
 
Kedlubny, mrkev a brambory očistíme a nakrájíme na 1 cm kostky. Dáme do hrnce na  olej, necháme krátce osmahnout, zaprášíme moukou, zalijeme vodou a přidáme sůl. Vaříme vše po dobu asi 15 minut.

Mezitím nakrájíme na plátky klobásu. Polévku ochutíme pepřem a muškátovým oříškem. 
Přidáme opečenou klobásu a na jemno nakrájené listy kedlubny. Převaříme  a zjemníme smetanou.

SMAŽENÝ CHŘEST SE SÝREM A ŠUNKOU

Potřebujete:

500 g bílého chřestu
250 g sýru gouda (plátky)
250 g šunky (plátky)
2 vejce
100 g mouky
100g strouhanky
olej na smažení

Čerstvý chřest oloupeme. Ve slané vodě s malým kouskem másla vaříme asi 5 minut, podle šířky chřestu.
Vytáhneme, vezmeme 2 -3 kusy chřestu a zabalíme plátkem šunky a sýru. Můžeme spíchnout párátkem.
Pak tyto chřestové rolky obalíme v hladké mouce, namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme ve strouhance.
V pánvi na oleji smažíme dokřupava.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme