BABICOVY RECEPTY: Myslivecká roláda*Jahodový pohár

17. dubna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Taky si občas lámete hlavu, co máte (už zase) vařit? Jirka Babica si ji lámal za vás a připravil dva jednoduché recepty. Hmm, jahodový pohár jako dezert!

MYSLIVECKÁ ROLÁDA 

4 vepřové řízky z kýty á180g
4 lžíce hořčice
8 plátků šunky 
4 cibule 
300 g hub
1 svazek polévkové zeleniny (mrkev, celer, pórek)
1 lžička rajského protlaku
200 ml bílého vína
1 smetana
1 lžíce tymiánu

petržel
sůl a pepř
olej

Sušené houby namočíme do vody.
Vepřový řízek naklepeme, osolíme a opepříme, potřeme hořčicí,  přikryjeme šunkou a srolujeme. Rolády opečeme v pekáčku na oleji ze všech stran, přidáme nakrájenou cibuli, nakrájenou očištěnou kořenovou zeleninu, 1 lžičku rajského protlaku, promícháme a přilijeme namočené houby i s vodou  a zalijeme vínem. Přikryjeme poklicí a dáme do trouby na 80 minut na 180°C.
Měkké rolády vytáhneme, do omáčky přidáme tymián, smetanu, provaříme a omáčku promixujeme do hladka. Podáváme s knedlíkem nebo s bramborem s petrželkou.

JAHODOVÝ POHÁR

250 g mascarpone
šťáva z 1 citronu
půl hrnku moučkového cukru
1 balení vanilkového cukru
250 g měkkého tvarohu
2 smetany
300 g jahod
1 tabulka bílé čokolády

Smetanu vyšleháme dotuha. Mascarpone smícháme s citronovou šťávou, práškovým cukrem, vanilkovým cukrem a tvarohem a promícháme. Smícháme se šlehačkou.

Krémem naplníme sklenice.
Jahody rozmixujeme, trochu osladíme a vložíme do sklenic na krém. Pomocí struhadla nastrouháme bílou čokoládu na hobliny a ozdobíme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme