Babicovy recepty na víkend: Kančí ragú a zelená pánev!

30. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Také o tomto víkendu bude na rádiu Frekvence 1 vařit Jiří Babica. Máme pro vás recepty, které bude chystat v sobotu dopoledne. Podívejte se.

KANČÍ RAGÚ

Potřebujete:

* 1 kg kančího plecka
* 100 g špeku
* 250 ml červeného vína
* 2 lžíce hladké mouky
* 1 mrkev
* 1/4 celeru
* 2 cibule
* 2 stroužky česneku
* 2 bobkové listy
* 1 lžičku tymiánu
* 2 kolečka citrónu
* 1,5 dcl vody
* med, sůl, pepř

Potřebujete na knedlíky s brusinkami:

* 250 g měkkého tvarohu
* 100 g krupičky
* 50 g hladké mouky
* 1 vejce
* sůl, brusinky

Na špeku orestujeme maso, dáme na stranu pekáče a položíme na něj plátky citrónu. Přidáme mrkev, celer, cibuli a necháme opéci. Přidáme česnek, bobkový list, tymián, med, zaprášíme moukou, osolíme a opepříme. Zalijeme vínem a vodou a dáme na 1,5 hodiny do trouby na 180°C.

Smícháme tvaroh, krupičku, mouku a vejce, uděláme těsto a necháme v lednici odpočinout. Těsto propracujeme, vyválíme, vykrojíme z něj kolečka, naplníme brusinkami a zabalíme. Hotové knedlíky vaříme cca 8 minut.

 

ZELNÁ PÁNEV

Potřebujete:

* 0,5 kg vepřového masa
* 300 g špičatého zelí
* 1 kysanou smetanu
* 3 brambory
* 1 vejce
* 2 cibule
* 2 stroužky česneku
* 2 dcl vody
* 2 lžíce hladké mouky
* 4 cherry rajčátka
* 1 lžičku mleté papriky
* petrželovou nať
* olej, sůl, pepř

Na oleji orestujeme cibuli, přidáme česnek, brambory, osolíme, opepříme, zalijeme vodou a necháme 10 minut vařit.

Mleté maso smícháme s vejcem, najemno nakrájenou cibulí, moukou, osolíme a opepříme. Utvoříme menší knedlíčky, které opečeme na oleji.

K bramborám přidáme nakrájené zelí, masové knedlíčky, překrájená rajčátka, petrželku, papriku, osolíme a necháme ještě 4 minuty dojít. Nandáme na talíř, ozdobíme petrželkou a zjemníme kysanou smetanou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme