Babicovy sobotní recepty: Bramborové nudle a kuřecí stehna!

10. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica v sobotu na Frekvenci 1 uvaří hned dvě velmi chutná jídla! Bramborové nudle se švestkovou omáčkou a kuřecí stehna na sušených rajčatech. Recepty najdete uvnitř článku.

Bramborové nudle se švestkovou omáčkou

Potřebujete:

– 6 brambor
– 10 lžic polohrubé mouky
– 1 vejce
– sůl
– 1 švestkový kompot (vypeckovaný)
– 1 šálek cukru
– sklenici červeného vína
– 1 lžíci bramborové moučky
– 2 lžíce másla

Vařené brambory oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, mouku, bramborovou moučku a sůl. Na posypaném vále vypracujeme těsto, ze kterého utvoříme dlouhé hubené válečky, které nakrájíme na asi čtyři centimetry dlouhé nudle. Dáme je do vroucí vody a počkáme, až vyplavou nahoru. Vyndáme je, necháme okapat a upečeme na másle dozlatova. Na konci posypeme cukrem se skořicí.

Podáváme se švestkovou omáčkou.

Švestkový kompot bez pecek dáme vařit s červeným vínem. Necháme krátce povařit a zahustíme 1 lžičkou bramborové moučky rozmíchané v půl deci vody.

Kuřecí stehna na sušených rajčatech

Potřebujete:

– 2 kuřecí stehna
– 1 červenou papriku
– sušená rajčata
– chilli papričku
– olej
– tymián
– šalvěj
– petrželku
– pepř
– sůl
– rigatoni

Kuřecí stehna osolíme, opepříme a dáme na pánev opékat. Vyndáme a dáme do pekáče.

Do výpeku na pánev dáme nakrájenou červenou papriku.

V hmoždíři utlučeme sušená rajčata, chilli papričku a čerstvý tymian, šalvěj a petrželku. Když jsou papriky měkké, přidáme je do hmoždíře. Opečené kuře v pekáčku potřeme připravenou směsí.

Pečeme v troubě při 200 stupních asi půl hodiny. Po upečení kuře vyndáme a výpek smícháme s uvařenými těstovinami rigatoni a podáváme.

Jídlo a pití - další články