Babicovy sobotní recepty: Krůtí roláda a zemlbába!

24. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica dnes bude mezi 11. a 12. hodinou vařit na Frekvenci 1 dvě vynikající jídla. Pikantní krůtí roládu a zemlbábu. Recepty najdete už teď uvnitř článku.

PIKANTNÍ KRŮTÍ ROLÁDA

Potřebujete:

* 4 krůtí řízky
* sůl, pepř
* slunečnicový olej
* 1 cibuli
* 1/2 pórku
* cherry rajčátka
* 100 g strouhaného sýra
* 8 plátků slaniny
* hladkou mouku
* 3 vejce
* strouhanku
* 2 stroužky drceného česneku
* 100 g šunky
* majoránku, oregáno, mleté chilli
* prášek do pečiva

Na oleji orestujeme cibuli, pórek, šunku, přidáme oregano, majoránku, česnek, sýr a promícháme. Prsa rozklepeme, osolíme, opepříme, naplníme směsí, zamotáme a obalíme slaninou. Do rozšlehaných vajec přidáme mleté chilli a do strouhanky prášek do pečiva. V trojobalu obalíme roládky a smažíme pomalu dozlatova. Podáváme s kaší posypanou žampionovými škvarky.

ZEMLBÁBA

Potřebujete:

* 8 kyselejších jablek
* 1 veku
* 1 l mléka
* 3 vejce
* 1 vanilkový cukr
* hrnek cukru krystal
* skořici
* máslo na vymazání formy
* máslo na žemlovku
* citronová kůru

Formu vymažeme máslem. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme. Starší veku nakrájíme na plátky a dáme do pekáče, posypeme cukrem a polijeme mlékem. Na to dáme nakrájená jablíčka, posypeme vanilkovým cukrem, skořicí a cukrem, dáme další vrstvu veky a postup opakujeme.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky smícháme se zbytkem mléka a nalijeme na žemlovku. Navrch nařežeme kousky másla. Dáme do trouby na 200 °C na 30 minut. Z bílků vyšleháme sníh, přidáme citrónovou kůru a promícháme. Sníh rozetřeme na žemlovku a dáme ještě na 10 minut do trouby.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme