Babicovy sobotní recepty: Zapečená cuketa a čínské zelé se žampiony

2. ledna 2015·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica i v novém roce pokračuje ve vaření na rádiu Frekvence 1! V sobotu bude připravovat zapečenou cuketu a čínské zelí se žampiony. Recepty najdete už teď uvnitř článku.

Zapečená cuketa

Potřebujete:

* 1 cuketu
* 2 stroužky česneku
* 1 konzervu italských krájených rajčat
* 2 vařená vejce
* 200 g mozzarely
* parmazán
* olivový olej
* tymián
* sůl, pepř

Uvaříme si vejce.

Na olivovém oleji opečeme nakrájenou cuketu, osolíme a opepříme. Opečenou cuketu vyndáme na talíř a na pánev dáme česnek, konzervu rajčat a povaříme.

Do zapékací misky dáme část cuket, pokryjeme vejci, mozzarelou a rajčatovou směsí, přidáme tymián a nastrouhaný parmazán. Dáme druhou vrstvu cuket, vajec, mozzarelly, omáčky a na závěr parmazán. Pečeme v troubě při 180 stupních asi 25 minut.

Podáváme s opečeným toustem.

Čínské zelí se žampiony

Potřebujete:

* 10 žampionů
* ¼ čínského zelí
* 3 stroužky česneku
* 2 lžičky ústřičné omáčky
* 2 lžičky sójové omáčky
* 3 lžičky chilli omáčky
* 4 kapky sezamového oleje
* hrst petrželky
* limetku

Na větší pánvi zprudka opečeme česnek a žampióny, přidáme nakrájenou cibuli a zelí. Necháme změknout . Dochutíme 2 lžícemi ústřičné omáčky, 2 lžícemi sojové omáčky a podle chuti sladkou chilli omáčkou a necháme 3 minuty opékat. Poté pokapeme sezamovým olejem a šťávou z limetky. Přidáme nakrájenou petrželku, promícháme a podáváme s rýží nebo s chlebem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme