Babicův nedělní recept: Rybí karbanátky s lusky!

15. listopadu 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Nabízíme vám recept, který Jirka Babica bude vařit v nedělním vysílání rádia Frekvence 1. Najdete ho uvnitř článku.

* 500 g ryby
* 300 g brambor
* 10 dkg slaniny
* 50 g naložených lusků
* 1 a ½ lžíce hladké mouky
* 1 a ½ lžíce strouhanky
* 2 cibule
* 2 vejce
* 5 toastů
* 1 dcl mléka
* 1 lžíci másla
* petrželku
* olej
* sůl, pepř

Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na másle. Rybu rozmixujeme, rohlíky nakrájíme a necháme rozmočit v mléce. K rybě přidáme opečenou cibuli, vymačkaný rohlík, vejce, nakrájenou zelenou petrželku, sůl a pepř. Zahustíme moukou, strouhankou a umícháme v těsto. Utvoříme karbanátky a opékáme na oleji dozlatova.

Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve slané vodě. V hrnci osmažíme na nudličky nakrájenou slaninu, přidáme zelené lusky a nakonec vmícháme sceděné vařené brambory a lžíci másla.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme