Babicův sobotní recept: Houbový nákyp!

15. listopadu 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Nabízíme vám recept, který Jirka Babica bude vařit v sobotním vysílání rádia Frekvence 1. Najdete ho uvnitř článku.

Potřebujete:

* 300 g hub
* 100 ml mléka
* 100 g rýže
* 3 vejce
* 2 cibule
* 3 stroužky česneku
* 4 jarní cibulky
* 1 lžičku drceného kmínu
* petrželka
* olivový olej
* sůl, pepř

Na salát:

* bylinky: pažitku, kopr, petrželku
* bílý jogurt
* okurky
* sůl, pepř

Na olivovém oleji opečeme nakrájenou cibuli s překrájenými houbami, přidáme prolisovaný česnek, jarní cibulku, okmínujeme, osolíme a opepříme. Zapékací mísu vymažeme olivovým olejem, nasypeme vařenou rýži a navrch houby. Rozšleháme vejce s mlékem, osolíme, opepříme a nalijeme na směs. Dáme péct do trouby na 180 stupňů na 25 minut.

Mezitím si připravíme salát. Jogurt smícháme s nakrájenými bylinkami a osolíme.Okurky nakrájíme na plátky a zalijeme jogurtem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme