Babicův sobotní recept: Kapří polévka s pórkem a paprikou!

13. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Jirka Babica bude v sobotu na Frekvenci 1 vařit dva typy kapří polévky. Jednu s pórkem a jednu s paprikou. Chcete to zkusit s ním? Po rozkliknutí najdete recepty. A nebo poslouchejte mezi 11. a 12. hodinou Frekvenci 1.

Potřebujete:

půl kapra
1 cibuli
1 pórek
100 ml bílého vína
2 brambory
1 zakysanou smetanu
2 ks bobkového listu
olej
sůl
pepř
mletý zázvor
zelená petrželku

Nakrájenou cibuli a pórek podusíme na oleji. Ochutíme solí, bobkovým listem, pepřem a podlijeme vínem.

Přidáme kousky kapra, nadrobno pokrájené brambory a zalijeme litrem zeleninového vývaru . Promícháme a necháme vařit 20 minut.

Po uvaření rybu vyjmeme a vykostíme. Rybí maso vrátíme zpět do polévky, dochutíme solí, pepřem, mletým zázvorem a krátce povaříme.

Polévku dáme do talíře, přidáme lžíci zakysané smetany a zelenou petrželku.

KAPŘÍ POLÉVKA S PAPRIKOU

Potřebujete:

půl kapra
2 papriky
2 rajčata
1 lžíci sádla
2 cibule
2 str.česneku
1 lžíci mleté sladké papriky
1 lžici zeleninového vývaru

Nejdříve očistíme a omyjeme kapra, pak rybu zbavíme kostí a nakrájíme na kostičky.

Dvě zelené papriky překrojíme, očistíme a nakrájíme na proužky. Ve vroucí vodě spaříme rajčata, oloupeme je a odstraníme jadérka.

V hrnci rozpustíme sádlo, zpěníme na ní nakrájenou cibuli a přidáme mletou sladkou papriku.

Promícháme, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a krátce podusíme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme