Česko hledá nejlepší bramborový salát! Rozhodne soutěž

24. listopadu 2015·Jídlo a pití·Redakce

V sobotu 28. listopadu se ve středočeském Mratíně utkají kuchařské týmy v souboji o titul mistra ČR v přípravě bramborového salátu.

Fantazii se meze nekladou!

Tříčlenné týmy se už tuto sobotu budou před zraky odborné poroty soustředit na výrobu 2 kg toho nejlepšího bramborového salátu. Pravidla soutěže trvají pouze na obsahu základních surovin: vařené brambory a majonéza.

I když se do soutěže se každoročně hlásí řada experimentátorů, ale porotu většinou zaujme salát s tradičním a konzervativním základem. Bramborový salát je prostě klasika!

Vychytávka trojnásobného vítěze:

Titul mistra ČR v přípravě bramborového salátu již třikrát obhájil veterinář a farmář Martin Pánek z Jeseníku. A jeho (tajná) rada? Brambory několik dní předem máčí v mléce, cibuli polévá svařenou vodou a vejce vaří také pár dní před soutěží.

V porotě zasedají odborníci, ale chce to nějakou třešinku na dortu: takže letos padla volba na režiséra a herce Jakuba Koháka. První adventní sobota kromě vánoční nálady přinese i mistrovský titul.

Češi, do toho!

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme