Dámský klub doporučuje: Recepty na silvestrovské dobroty!

Už zítra se budeme loučit se stávajícím rokem a oslavovat příchod toho nového. Někdo se na Silvestra těší kvůli dobrému pití, jiný kvůli jídlu. My vám přinášíme několik rychlých a chutných receptů na silvestrovské pohoštění.

Celerové bonbonky

Z řapíkatého celeru odlomte několik řapíků, dobře je umyjte a usušte. Žlábky řapíků naplňte tvarohovou pomazánkou, žervé nebo lučinou, pak řapíky rozkrájejte na centimetrové dílky. Získáte zdravé a velice chutné jednohubky.

Ovocné špízy

Jablko, mandarinku, pomeranč, banán a další ovoce nakrájejte na malé dílky a dle chuti napíchejte na špejle. Jestli jste na sladké, můžete špíz pokapat horkou čokoládou. Pro milovníky sýrů zase doporučujeme kombinaci hroznového vína s plísňovým sýrem nebo eidamem.

Mandlové potěšení

Máme pro vás slanou i sladkou variantu.:

Slaná: Mandle nechte minutu spařit v horké vodě, pak rukou pohodlně sloupněte slupku. Poté je ponořte do horkého oleje (nebo je potřené olejem dejte do trouby na pečící papír) a pražte dokud nezrůžoví. Olej slijte a mandle lehce osušte v papírové utěrce. Ještě horké je posypte solí. 

Sladká: Pro tuto variantu mandle nemusíte loupat. Na pánev dejte mandle s cukrem a nechte pozvolna zkaramelizovat. Pro dokonalou chuť můžete obyčejný cukr smíchat s vanilkovým nebo skořicovým cukrem.

Banánové indiánky

Stačí vám párátka, piškoty, banány a čokoláda na vaření. Tu rozehřejte v hrnečku. Pak na párátka napíchněte cca dvoucentimetrová kolečka banánu a pod ně piškot (plochou stranou dolů, aby indiánek dobře stál), a celé to ponořte do čokolády. Doporučujeme nechat zatuhnout na pečícím papíře.

 

Jaké osvědčené silvestrovské recepty mají moderátorky Dámského klubu?

Markéta: Listové těsto nařezat na proužky 10 x 1 cm, potřít hodně okořeněným rozkvedlaným vajíčkem, posypat hrubou solí a strouhaným sýrem. Vynikající k jakémukoliv nápoji. Jo ale nezapomeňte to upéct v troubě. Pro Anet, jsou to sýrové tyčinky. 

Aneta: Děláte si srandu, já a recepty? Zajděte si do obchodu a kupte na co máte chuť. Krásného Silvestra.

Se svými recepty se nám pochlubte už dnes mezi 16. a 17. hodinou na Frekvenci 1.