Dámský klub se ptá: Vánoční cukroví pečete nebo kupujete?

15. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Vůně cukroví k Vánocům neodmyslitelně patří. Někdo k tomu přispívá vlastnoručně, jinému stačí cukroví koupit v supermarketu. V Dámském klubu Frekvence 1 dnes budeme řešit výhody obou variant.

Trouba na plné obrátky

Pýchou každé hospodyňky je pestrý výběr cukroví, které sama napekla. V našich kuchyních nejvíc bodují vanilkové rohlíčky, linecké, perníčky, pracny a vosí hnízda. 

Mít napečeno deset druhů cukroví je takový český průměr. Vánoce ale nejsou soutěžním kláním o největší počet druhů cukroví. Někteří pečou jen jeden druh, a o to víc si na tom dají záležet. Důležité je hlavně to, aby cukroví chutnalo vám i vašim nejbližším.

Jde to i bez práce

Domů chodíte pozdě a na pečení vám nezbývá čas nebo vás to jednoduše nebaví? Potom žádný stres. Pokud chcete o Vánocích mít co nabídnout návštěvám, spolehnout se můžete buď na výslužky od příbuzných nebo si zajděte cukroví koupit. 

V dnešní době máte na výběr. Cukroví nabízí stánky na vánočních trzích i supermarkety. Na výběr tak máte domácí cukroví i strojově vyráběné kousky. Za domácí si trochu připlatíte, ale zase ho v případě potřeby můžete vydávat za své.

Jak jsou na tom s pečením cukroví moderátorky Dámského klubu?

Markéta: „Peču, ale jen trošku, která provoní byt a potěší chuťové buňky. Mnohem víc, než pečení mě baví ochutnávat u sousedů jejich kousky. Stejně je mají lepší, než já.“

Aneta: „Jistě, že nepeču, mám nakoupeno, kilo za pětikilo. Sice mě to bude stačit jen jako desert ke kávičce, ale co bych neudělala pro dobrý pocit a vánoční atmosféru.“

Jak to máte s vánočním cukrovím vy? Na vaše názory se těšíme už dnes mezi 16. mezi 17. hodinou na Frekvence 1.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme