Frekvence 1 radí: Jak si udělat poctivý svařák!

4. prosince 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Dnes vám na Frekvenci 1 poradíme, jak si uvařit poctivý svařák. Dřív se svařováním „napravovalo“ nekvalitní víno. Dnes si na svařáku chceme pochutnat. Hlavně teď, když nás krásně zahřeje zvenku i zevnitř.

Koření a víno = základ všeho

Základ všeho, dobré víno a poctivé koření. Zapomeňte na krabicové patoky, na instantní koření v sáčku, udělejte si svařák poctivý, se vším všudy-

Potřebujete:

* badyán, hřebíček, celou skořici
* citron
* pomeranč
* cukr
* litr červeného vína

Do dvou deci studené vody nasypeme cukr – na litr tak 5 lžic. Přihodíme koření a vaříme, aby koření pustilo aromatickou chuť. Přidáme kůru z pomeranče a citronu a povaříme ještě další tři minuty.

Teprve pak přilijeme víno. Následně přikryjeme pokličkou a už jen prohřejeme, nevaříme. Jinak se vám vyvaří alkohol a ze svařáku budete mít maximálně tak vinnou šťávu.

Extra tipy

Kdo chce něco speciálního, může vyměnit cukr za med a udělat si medový svařák. A kdo chce něco pro extra zahřání, může si uvařit takzvaný námořnický svařák. Postup je stejný, jen na litr vína přidáte dvě deci rumu.

A pozor: I tady platí, že alkohol má hodně skrytých kalorií, podívejte se na kaloricketabulky.cz

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme