Frekvence 1 radí: Že je podzim ideální doba na hubnutí? Nesmysl!

19. listopadu 2014·Jídlo a pití·Luboš Procházka

Podle odborníků je podzimní hubnutí nesmysl! Radost mají snad jen alergici. Konečně mohou běhat venku a nelechtají je v nose žádné pyly. Jinak, upřímně, podzimní plískanice ke sportu příliš nelákají. Zjistili jsme pro vás zajímavé informace!

Stres a nervy hubnutí neprospívají

Naše tělo bojuje na podzim i se zvýšeným psychickým náporem a stresy a to pro hubnutí není zrovna ideální základ, říká na Frekvenci 1 výživový specialista Petr Havlíček.

„Podzim, je období, které je zátěžové, stejně jako konec roku. Objevuje se řada psychických problémů: ať už jsou to děti ve školách, uzávěrky, finišování s projekty před koncem roku, blížící se Vánoce a tak dále. V takové situaci má člověk přirozenou tendenci vybírat si potraviny, které nejsou pro hubnutí zrovna ideální. Když má člověk stres, sahá automaticky po sladkém a nebo tučném jídle.”

Vsaďte na kořenovou zeleninu a koření

Na podzim se svojí váhou nebojujte a raději se smiřte s tím, že nějaké to kilo navíc k podzimu a zimě tak nějak patří.

Pokud opravdu za každou cenu na hubnutí trváte, zařaďte do jídelníčku dostatek zeleniny. Ideální je ta, kterou nám nabízí naše zahrádky. Divy umí například kořenová zelenina a podzimní zázrak našich zahrádek- dýně. Pro podporu trávení použijte koření jako jsou chilli papričky, zázvor, kari, skořice a fenykl.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme