Hortobáďské palačinky

15. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Připravte si 8 palačinek. V kastrolu rozehřejte tuk a osmažte v něm cibuli.

Potřebné suroviny:

8 neslazených palačinek

Na perkelt:

400 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na menší kousky

1 malá cibule, najemno nakrájená

30 g sádla

1/2 lžičky sladké mleté papriky

sůl

2 papriky, nakrájené na nudličky

1 velké rajče, oloupané a nakrájené

400 g zakysané smetany

 

Postup přípravy:

Připravte si 8 palačinek. V kastrolu rozehřejte tuk a osmažte v něm cibuli. Odstavte z ohně, vsypte papriku. Přidejte kousky masa a několik minut opékejte. Stáhněte oheň a zakryté duste. Přidejte papriku a rajče a vše duste, až je maso měkké. Podle potřeby podlijte trochou vody (pouze pokud je to nutné). Hotové maso posekejte nebo nahrubo pomelte. 300 g smetany krátce povařte. K masu přidejte tolik omáčky, aby vznikla snadno roztíratelná hmota. Potřete jí palačinky a sviňte je (potřené palačinky můžete taképřeložit na čtvrtky). Složte je do zapékací mísy, přelijte zbylou omáčkou a v troubě předehřáté na 200 °C zapékejte při střední teplotě asi 30 minut. Před podáváním je, pokud chcete, pokapejte zbylou smetanou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme