Vyhledávání
Hortobáďské palačinky
Připravte si 8 palačinek. V kastrolu rozehřejte tuk a osmažte v něm cibuli.
Potřebné suroviny:
8 neslazených palačinek
Na perkelt:
400 g kuřecích prsních řízků, nakrájených na menší kousky
1 malá cibule, najemno nakrájená
30 g sádla
1/2 lžičky sladké mleté papriky
sůl
2 papriky, nakrájené na nudličky
1 velké rajče, oloupané a nakrájené
400 g zakysané smetany
Postup přípravy:
Připravte si 8 palačinek. V kastrolu rozehřejte tuk a osmažte v něm cibuli. Odstavte z ohně, vsypte papriku. Přidejte kousky masa a několik minut opékejte. Stáhněte oheň a zakryté duste. Přidejte papriku a rajče a vše duste, až je maso měkké. Podle potřeby podlijte trochou vody (pouze pokud je to nutné). Hotové maso posekejte nebo nahrubo pomelte. 300 g smetany krátce povařte. K masu přidejte tolik omáčky, aby vznikla snadno roztíratelná hmota. Potřete jí palačinky a sviňte je (potřené palačinky můžete taképřeložit na čtvrtky). Složte je do zapékací mísy, přelijte zbylou omáčkou a v troubě předehřáté na 200 °C zapékejte při střední teplotě asi 30 minut. Před podáváním je, pokud chcete, pokapejte zbylou smetanou.