Kedlubnový bramboráček a bílá treska s jarní zeleninou

Kedlubnový bramboráček s pažitkovým krémem

velké kedlubny

1 vejce

3 lžíce strouhanky

1 lžíce bramborové moučky

sůl, pepř

1 střední cibule

hrst ploché petrželky

slunečnicový olej

lučina

1 šálek zakysané smetany

svazek čerstvé pažitky

sůl, pepř

1 lžíce citronové šťávy

Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubo a vymačkáme. V míse smícháme s vejcem, strouhankou a bramborovou moučkou, přidáme sůl, pepř a posekanou petrželku, zamícháme a tvoříme karbanátky.

V pánvi zahřejeme slunečnicový olej. Do něho klademe kedlubnové karbanátky, které po obou stranách opékáme do křupava. Vyndáme a necháme okapat na ubrousku. Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, přidáme na jemno nakrájenou pažitku, promícháme a dochutíme citronovou šťávou .

 

Bílá treska s jarní zeleninou a parmazánem

500 g filé z bílé tresky

sůl, bílý pepř

hrnek mladé předvařené karotky

hrst lusků sladkého hrášku

4 lžíce citronové šťávy

1 stroužek česneku

1 svazek bazalky

4 lžíce strouhaného parmazánu

půl hrnku olivového oleje

4 rajčata

2 mozzarely

alobal

 

Tresku opláchneme studenou vodou, osušíme a ochutíme citronovou šťávou ,solí a bílým pepřem. V hmoždíři utlučeme česnek s bazalkou a parmazánem a olivovým olejem, osolíme, opepříme.

Nakrájíme rajčata a mozzarelu na plátky. Na větší kus alobalu vložíme filata z tresky, poklademe předvařenou karotkou, lusky hrášku, mozzarelou a rajčaty. Zalijeme bazalkovým olejem. Alobal dobře uzavřeme a dáme do trouby na 160 st na 25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.

?>