Vyhledávání
Kedlubnový bramboráček a bílá treska s jarní zeleninou
Kedlubnový bramboráček s pažitkovým krémem
velké kedlubny
1 vejce
3 lžíce strouhanky
1 lžíce bramborové moučky
sůl, pepř
1 střední cibule
hrst ploché petrželky
slunečnicový olej
lučina
1 šálek zakysané smetany
svazek čerstvé pažitky
sůl, pepř
1 lžíce citronové šťávy
Oloupané kedlubny nastrouháme na hrubo a vymačkáme. V míse smícháme s vejcem, strouhankou a bramborovou moučkou, přidáme sůl, pepř a posekanou petrželku, zamícháme a tvoříme karbanátky.
V pánvi zahřejeme slunečnicový olej. Do něho klademe kedlubnové karbanátky, které po obou stranách opékáme do křupava. Vyndáme a necháme okapat na ubrousku. Lučinu smícháme se zakysanou smetanou, dochutíme solí a pepřem, přidáme na jemno nakrájenou pažitku, promícháme a dochutíme citronovou šťávou .
Bílá treska s jarní zeleninou a parmazánem
500 g filé z bílé tresky
sůl, bílý pepř
hrnek mladé předvařené karotky
hrst lusků sladkého hrášku
4 lžíce citronové šťávy
1 stroužek česneku
1 svazek bazalky
4 lžíce strouhaného parmazánu
půl hrnku olivového oleje
4 rajčata
2 mozzarely
alobal
Tresku opláchneme studenou vodou, osušíme a ochutíme citronovou šťávou ,solí a bílým pepřem. V hmoždíři utlučeme česnek s bazalkou a parmazánem a olivovým olejem, osolíme, opepříme.
Nakrájíme rajčata a mozzarelu na plátky. Na větší kus alobalu vložíme filata z tresky, poklademe předvařenou karotkou, lusky hrášku, mozzarelou a rajčaty. Zalijeme bazalkovým olejem. Alobal dobře uzavřeme a dáme do trouby na 160 st na 25 minut. Podáváme s vařeným bramborem.