KFC a McDonald se musí mít na pozoru! Do Česka míří oblíbený americký fast food

8. prosince 2022·Jídlo a pití·Redakce

Popeyes. (Zdroj: Profimedia)

To, že je Amerika Mekkou fast foodu, asi nikoho nepřekvapí. Po KFC, McDonaldu nebo třeba Burger Kingu do Evropy míří další velvyslanec rychlého občerstvení. Tentokrát se jedná o Popeyes. Informaci uvedl web expats.cz.

Amerika ho miluje, Češi možná také začnou. Do Evropy míří americká firma Popeyes, řetězec, který nabízí lousianskou tradiční kuchyni. Ta nyní funguje ve 30 zemích světa a oblíbená je právě v Americe. Zde má více než 3 800 poboček. Nyní plánuje velkou expanzi do Evropy a cílí hlavně na Rumunsko, Polsko a Českou republiku.

To ostatně potvrdil i mezinárodní prezident společnosti, David Shear. „Tímto akcentujeme náš závazek obsloužit více hostů naším ikonickým sendvičem Whopper s kuřetem v louisianském stylu, jenž je jedním z oblíbených. Jedná se o velký krok na naší ambiciózní expanzní cestě a jsme nadšeni, že naše stopa po celé východní Evropě bude nadále růst,“ uvedl Shear.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílel uživatel @popeyes

Češi se tak mohou těšit třeba na ikonický server Whopper, který mohou znát z amerických filmů nebo od influencerů. Oblíbené jsou také krevety či křidélka. Řetězec vznikl v 70. letech v New Orleans a jeho nabídka vychází z tradic smažené louisianské kuchyně. K nám by se měl dostat během příštího roku.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme