Kuře á la jehně

1. května 2010·Jídlo a pití·Redakce

Zkuste to, nebudete litovat!

Ingredience

4 kuřecí prsní řízky, 250 ml smetany na vaření, sůl
marináda: 5-6 stroužků česneku, 1 velká cibule, 1-2 lžíce cukru, 1 lžíce tymiánu, 10 lžic oleje, celer, mrkev

Postup

Začneme přípravou marinády. Do misky nasypeme najemno pokrájenou cibuli, přidáme rozmačkaný česnek, cukr, tymián, olej a promícháme. Pak přidáme hrst najemno nastrouhaného celeru a malou hrstku nastrouhané mrkve.
Řízky potřeme z obou stran marinádou, uložíme do misky, zalijemem zbytkem marinády a necháme v ledničce uležet do druhého dne.
Na pánvi na malém množství oleje krátce orestujeme řízky, ze kterých jsem setřeli marinádu a naskládáme do pekáče. Posolíme a zalijeme zbytkem marinády. Podlijeme trochou vody nebo vína, vložíme do vyhřáté trouby (210°C) a pečeme přikryté asi 30 minut. Pak zalijeme smetanou a odkryté dopečeme doměkka (asi 15 minut).
Podáváme s majoránkovými knedlíky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme